Mediat: Alankomaiden viisuedustajaa epäillään väkivaltaisuudesta tuotantoryhmän jäsentä kohtaan

Alankomaiden euroviisuedustaja Joost Klein ei esiintynyt viisufinaalin harjoituksissa tänään perjantaina. Asiasta kertoi muun muassa ruotsalaismedia Aftonbladet.

Sekä Aftonbladet että SVT uutisoivat, että niiden tietojen mukaan Klein olisi ollut osallisena "väkivaltaisessa välikohtauksessa" ja toisena osapuolena olisi ollut nainen, joka työskentelee tapahtuman TV-tuotannossa.

Aftonbladetille puhunut lähde arvioi kyseessä olevan verrattain vakavan tapahtuman, sillä useamman minuutin leikkaaminen pois keskeltä TV-lähetystä ei ole helppoa.

Joost Kleinin on määrä esiintyä lauantain finaalissa paikalla viisi. Kenraaliharjoituksissa artistin vuoro kuitenkin sivuutettiin, ja neljännellä paikalla esiintyneen Luxemburgin jälkeen siirryttiin suoraan kuudennella paikalla esiintyvään Israeliin.

EBU:n tiedottaja kommentoi asiaa Aftonbladetille niukkasanaisesti.

Tutkimme parhaillaan meille ilmoitettua tapausta, joka koskee alankomaalaista artistia. Hän ei harjoittele toistaiseksi. Meillä ei ole enempää kommentteja asiaan ja päivitämme tilannetta, kun tilaisuus tulee, EBU:n tiedottaja kommentoi.

Myös hollantilainen yleisradioyhtiö AVROTROS vahvisti hollantilaismedioille, että Klein on EBU:n tutkinnan kohteena.

Ruotsin yleisradio SVT:n tietojen mukaan kyseessä olisi fyysinen yhteenotto Kleinin ja valokuvaajan välillä.

Kleinin on määrä esiintyä lauantain euroviisufinaalissa viidentenä humoristisella kappaleellaan Europapa.

Klein huuteli väliin lehdistötilaisuudessa

Torstai-illan semifinaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Klein oli protestoinut Israelin osallistumista laulukilpailuun. Israelin viisuosallistumiseen on kohdistunut kovaa vastustusta maan Gazassa käymän sodan vuoksi.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin tietojen mukaan lehdistötilaisuuden tapahtumat eivät olisi EBU:n tutkinnan syynä. Lehden mukaan Kleiniin liittyvä tapaus olisi kuitenkin tapahtunut torstain semifinaalin jälkeen.

Lehdistötilaisuudessa Israelin edustajalta Eden Golanilta kysyttiin, onko tämä ajatellut, että osallistumalla Euroviisuihin hän vaarantaa muiden edustajien ja yleisön turvallisuuden. Tiedotustilaisuutta vetänyt ruotsalaistoimittaja sanoi, ettei Golanin ole pakko vastata kysymykseen.

– Miksi ei? Klein huusi väliin.

Golanin vieressä istunut Klein piiloutui tilaisuudessa myös hetkittäin Hollannin lipun alle, kun Israelin edustaja vastasi kysymyksiin.

Tiedotustilaisuudessa myös Kleiniltä kysyttiin, uskooko artisti oman kappaleensa voivan yhdistää ihmisiä musiikin avulla.

– Minusta tämä on hyvä kysymys EBU:lle, hän vastasi harkittuaan sanojaan.

Israelin Golan esiintyy euroviisufinaalissa on kuudentena eli heti Kleinin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat