Kalastaja Jarno neuvoo helpon tavan valmistaa kalaa: "Ei voi epäonnistua"

Kalastaja Jarno pyttipannu
Kalastajan suosittelema pyttipannu valmistuu helposti, Shutterstock/Pro Kala ry

Kalastaja vinkkaa helpon ohjeen toukokuun kalaherkutteluun.

Kuten aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerroimme, toukokuussa vietetään jälleen kalakuuta. Toukokuussa kotimaista luonnonkalaa on saatavilla reippaasti, joten nyt on hyvä hetki kokeilla eri kalalajeja.

Kalastajan yöunet jäävät lyhyiksi toukokuussa

Ammattikalastaja ja Suomen Ammattikalastajaliiton puheenjohtaja Jarno Aaltonen kertoo Pro Kala ry:n tiedotteessa kalastajien rankasta työstä. Aaltosen mukaan työpäivät saattavat kestää helposti 12–14 tuntia. Yöunet jäävät toukokuussa vain noin viitisen tunnin mittaiseksi.

Aaltonen suosittelee kokeilemaan erilaisia luonnonkaloja, joita saa nyt kalatiskeiltä.

– Aivan toukokuun alussa nousi hyvin norssia, nyt tulee särkeä, ahventa, haukea, kuhaa ja lahnaa. Myöhemmin toukokuussa saadaan myös silakoita verkolla, joten kohta toreilla ja markkinoilla on myynnissä herkullista savusilakkaa, Aaltonen listaa.

Helppo kalapyttipannu: "Tällä reseptillä ei voi epäonnistua"

Aaltosen oma kalaherkku on nopeasti valmistuva ja helppo kalapyttipannu. Hän suosittelee muitakin kokeilemaan tätä näppärää ja helposti muokattavissa olevaa kalaruokaa.

– Moni sanoo, ettei osaa paistaa kalaa, mutta tällä reseptillä ei voi epäonnistua. Ensin paistetaan perunat ja sipulit melkein kypsiksi ja sitten mukaan kalat muutamaksi minuutiksi, niin että ne juuri kypsyvät, mutteivat muutu kuiviksi, sanoo Aaltonen.

Aaltosen mukaan kalapyttipannuun sopivat esimerkiksi ahven ja kuha, hauki sekä silakatkin. Jos haluaa ruuasta täyteläisempää, joukkoon voi lisätä kermaa. Jos taas lautaselle tarvitaan lisää väriä, perunoiden joukkoon voi pilkkoa kevätkasviksia. Kylkeen voi tehdä vaikka kermaviilikastikkeen.

Lähde: Pro Kala ry
 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!