Tshekin ennätysnainen aikoo hurrata avoimesti Leijonille: "Siitä tulee kuumottavaa"

Tshekkiläis-suomalainen juoksija Kristiina Mäki asuu Prahassa ja edustaa arvokisoissa Tshekkiä, mutta perjantai-iltana hän hurraa Leijonille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Sveitsi ti 21.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Näin Mäki, 32, linjaa tshekkilehti Bleskissä. Kaksoiskansalainen kertoo hurraavansa aina suomalaisten puolesta, kun on itse katsojan roolissa.

Suomi ja Tshekki kohtaavat MM-kisojen avauspäivän iltana Prahassa. 

Mäellä on tshekkiläinen äiti ja suomalainen isä. Hän on edustanut aiemmin juoksijan urallaan myös Suomea, mutta on nykyään arvokisoissa Tshekin edustuksessa.

– Kannustan heitä aina olympialaissa ja MM-kisoissa. Asia ei muutu, vaikka kisat pelattaisiin Prahassa, Mäki kertoo tshekkimediassa.

Blesk kertoo, että Mäki valmistautuu parhaillaan Pariisin olympiakisoihin. Hän on naimisissa tshekkiläisen juoksijan Filip Sasinekin kanssa. Myös Mäen vanhemmat ovat saapumassa Prahaan kisakatsomoon.

– Siitä tulee kuumottavaa. Isäni on Suomi-fani ja äitini kannustaa Filipin tapaan vastapuolta, Mäki kertoo huvittuneena. 

Mäki pitää edelleen nimissään 2000 metrin juoksun Suomen ennätystä vuodelta 2014. Mäki ilmoitti samana vuonna edustavansa jatkossa Tshekkiä. Hänellä on Tshekin ennätykset 1500, 2000, 3000, ja 5000 metriltä.  

 

Lue myös:

    Uusimmat