Amira ja 11-vuotias pikkusisko joutuivat rasistisen ja uhkaavan hyökkäyksen kohteeksi bussipysäkillä Helsingissä: "Ammun sut"

Rasistinen hyökkäys bussipysäkillä Helsingissä 1:29
Nuori nainen kuvasi rasistisen ja uhkaavan tilanteen videolle Helsingin Laajasalossa.

Amira joutui pikkusiskonsa kanssa rasistisen ja uhkaavan hyökkäyksen kohteeksi keskellä tavallista arkipäivää.

Amira, 20, oli 11-vuotiaan siskonsa kanssa tiistaina iltapäivällä odottamassa bussia Helsingin Laajasalossa, kun muutoin tyhjälle pysäkille ilmestyi mies työhousut yllään ja kaljatölkki kainalossaan.

Amiran nimi on muutettu artikkelissa hänen turvallisuutensa vuoksi, mutta hänen henkilöllisyytensä on toimituksen tiedossa.

Aluksi Amira ei kiinnittänyt mieheen huomiota, koska luuli tämän puhuvan puhelimessa. Yhtäkkiä Amira kuitenkin tajusi miehen sanovan jotain muslimeista ja puhuvan heille.

Sen jälkeen tilanne kärjistyi nopeasti. Mies alkoi kiihtyä ja muuttua yhä aggressiivisemmaksi, vaikka Amira pyysi häntä rauhoittumaan. Tässä vaiheessa Amira alkoi kuvata tapahtumia videolle.

– Minä vihaan teitä niin v***n paljon, kun olette tulleet tänne, elätte verorahoilla ja olette p****a, aggressiivisesti käyttäytyvä mies huutaa videolla.

Kun Amira vastaa miehen solvaukseen sanomalla, että maksaa tätä enemmän veroja, menettää mies malttinsa täysin.

Lyhyen tilanteen aikana mies tulee uhkaavasti Amiraa kohti ja huutaa niin lähellä tätä, että Amira joutuu työntämään miehen kauemmas. Mies myös sylkee Amiraa ja pikkutyttöä kohti huutaessaan samaan aikaan yhä rasistisempia solvauksia.

Mies uhkaa myös ampuvansa Amiran ja tämän pikkusiskon.

Voit katsoa tilanteen videolta artikkelin alusta.

Lähitalojen asukkaita tuli Amiran mukaan ulos ihmettelemään tilannetta ja eräs nainen tuli pysäkille asti rauhoittamaan tilannetta. Hänen äänensä kuuluu videon taustalla.

Lähes samanaikaisesti saapuikin bussi, johon Amira, pikkusisko sekä kiihtynyt mies menivät.

– Olimme menneet istumaan ja kun hän käveli bussiin, hän löi minua olkapäällään vielä käteen niin, että muut matkustajatkin sen huomasivat, Amira kuvailee.

– Mutta annoin sen olla. Jäimme bussista kahden pysäkin päästä ja tilanne loppui siihen.

Pikkusisko yhä peloissaan

Tapaus on herättänyt huomiota myös Facebookin Laajasalo-ryhmässä, jossa useampi ulkopuolinen henkilö kertoo nähneensä tilanteen. Kommenteissa eräs henkilö kertoo myös kuvanneensa tilannetta pysäkillä videolle ja luonnehtii miehen käyttäytyneen hyvin uhkaavasti.

Amira kertoo tehneensä asiasta rikosilmoituksen ja lähettäneensä oman ja ulkopuolisen henkilön kuvaamaan videon poliisille todisteeksi.

Amiran mukaan hän on kohdannut joskus jotain satunnaista huutelua, muttei koskaan ole aiemmin joutunut yhtä aggressiivisen ja rasistisen vihanpurkauksen kohteeksi.

– Pelotti, että hän sylkäisee minua naamaan, tai että hänellä on mukana puukko tai jokin muu [ase] mukanaan. En halua joutua puukotetuksi pikkusiskoni edessä.

Päällimmäisenä tunteena onkin huoli 11-vuotiaasta pikkusiskosta.

– Hän oli todella peloissaan, eikä ole nukkunut kunnolla pariin yöhön. Häntä pelottaa kävellä yksin kouluun tai mennä kavereiden kanssa ulos, kun hän pelkää näkevänsä tämän miehen uudestaan.

Lue myös:

    Uusimmat