Tanssii Tähtien Kanssa: Jorma Uotinen kommentoi kulissien takaa

Jorma Uotinen on toiminut Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman tuomarina ensimmäisestä kaudesta asti. Ammattilainen painottaa, että jokainen tanssii tavallaan. Verenmaku suussa kilpailua ei käydä.

Tässähän on positiivinen lataus, Jorma Uotinen tuumasi nähtyään aikanaan muutaman ulkomaisen jakson Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta. Tuomarin rooliin lähtemistä tanssitaiteilijan ei tarvinnut kauaa miettiä.

− Ajattelin, että ohjelma ei ole luonteeltaan pahansuopa, vaan vie tanssin asiaa eteenpäin, Uotinen mietti.

Viisi vuotta myöhemmin Tanssii Tähtien Kanssa on paisunut ilmiöksi. Uotinen on todistanut tuomarin pallilta koko tanssin tunteiden kirjon aina huikeista onnistumisista kompastumisiin ja pettymykseen kyyneliin.

Ammattilaisen silmään epätäydellisyys ei särähdä.

− Toinen pareista on ammattitanssija ja pystyy välillä peittämään toisen heikkouksia. Ei tietysti kaikissa tapauksissa, Uotinen naurahtaa.

− Mutta jokainen tanssii tavallaan. En minä sitä vierasta.

Kilpailijoiden lähtötaso vaihtelee täysin kokemattomista tähtioppilaista jo kokemusta tanssin saralla hankkineisiin.

− Ei se ole mitenkään huono asia. Ihmiset tulevat eri taustoista. Estraditaiteilijat ovat väistämättä tottuneempia esiintymään ihmisten edessä, Uotinen sanoo.

Palautetta hyvässä hengessä

Tanssitähtien edesottamuksia on seurattu julkisuudessa silmä tarkkana. Milloin otsikot kertovat haavereista harjoitusten aikana, milloin epäoikeudenmukaisista äänestystuloksista.

Uotinen näkee asian tuotannon sisältä eri valossa.

− Ei tämä niin vakavaa ole. Maria Jungeriltakin kysyttiin, että onko tämä hänen elämänsä kovin juttu. Miettikää nyt vähän. Jos miehellä on ollut eturauhassyöpä, elämässä voi olla vähän vakavampia asioita!

Sen Uotinen tunnistaa, että osallistujat panostavat kilpailuun täysillä. Siksi ei ole ihme, että putoaminen kesken kiivaimman harjoittelun harmittaa.

− Ei ole väärin, että ihmisellä on tunteet. Mutta osallistujat ymmärtävät mukaan lähtiessään, että jokainen putoaa jossain vaiheessa.

Tuomareiden suorasukaiset kommentit aiheuttavat toisinaan yleisön seassa vastalauseita. Tekijätiimin sisällä palaute vastaanotetaan hyvässä hengessä.

− En usko, että kukaan kilpailija olisi loukkaantunut tuomaroinnista. En ole ainakaan havainnut mitään sellaista, Uotinen vakuuttaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja