Tanskan päävalmentaja raivostui MM-kisojen järjestelyistä

Tanskan miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Heinz Ehlers kritisoi ankarasti MM-turnauksen otteluohjelmaa slovakialaismedia Aktualitylle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tanska oli kiinni MM-puolivälieräpaikassa vielä ennen päätösottelua Slovakiaa vastaan, mutta se hävisi ottelun selvästi 1-7-lukemin. Tanska oli pelannut edellisenä päivän tiukan Kanada-ottelun, jossa se otti historiallisen voiton. Tanska keräsi yhteensä 12 pistettä, mikä on suurin pistemäärä, jolla jäädään pudotuspelien ulkopuolelle vuonna 2012 käyttöön tulleen turnaussysteemin aikana.

Ehlers selvitteli joukkueen heikkoa suoritusta väsymyksellä. Tanska oli pelannut maanantaina kello 20.20 alkavassa ottelussa Kanadaa vastaan ja Slovakia-peli oli tiistaina kello 16.20. Slovakialla oli alla kaksi välipäivää.

– Olemme pettyneitä. Tiesimme, että pelaisimme vahvaa joukkuetta vastaan, jolla oli suuri etu siitä, että se ei ollut pelannut 66 tuntiin. Se ei auttanut meitä, Ehlers sanoi Slovakia-pelin jälkeen.

Ehlers vaikutti ensin olleen iloisella tuulella lehdistön edessä, mutta pian alkoi ryöpytys otteluohjelmaa kohtaan, kun häneltä kysyttiin, että oliko pelaajien väsymys avainasemassa.

– Pelaajamme olivat väsyneitä. Ohjelma oli paska. IIHF (kansainvälinen jääkiekkoliitto) on tehnyt todella, todella huonoa työtä. Slovakialla oli lepoa 66 tuntia ja meillä 17. Se ei ollut reilua, mutta tämä on tällaista. Pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan, Ehlers totesi.

Myös Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv oli aiemmin kritisoinut otteluohjelmaa Yhdysvallat-pelin jälkeen. Hän kutsui otteluohjelmaa katastrofiksi ja nosti esille, että Ruotsi ja Iso-Britannia joutuivat pelaamaan kolmesti kahtena päivänä peräkkäin.

IIHF:n säännöissä sanotaan, että jokaisella joukkueella tulee olla vähintään 20 tunnin otteluväli ja mitään joukkuetta ei saa pakottaa pelaamaan kahta peliä samana päivänä tai enempää kuin kahta ottelua kolmen päivän ajanjaksolla. Vapaapäiviä saa olla enintään kaksi otteluiden välissä.

IIHF:n viestintäpäällikkö Adam Steiss antoi Ruotsin joukkueelle vastauksen ja totesi, että otteluohjelman rakentamisen proseduuriin ei ole näillä näkymin tulossa muutoksia.

– Kun otteluohjelma on luotu, niin joukkueiden tulee hyväksyä se, ennen kuin siitä tulee virallinen ohjelma. Monia tekijöitä tulee punnita, kun ohjelmaa luodaan, kuten joukkueiden, paikallisen järjestäjän, tv-yhtiöiden toiveita ja sääntöjä, joita IIHF:n tulee ottaa huomioon. Kaikkien toiveiden toteuttaminen on vaikeaa 16 joukkueen MM-turnauksessa, Steiss kirjoitti sähköpostissa.

Lue myös:

    Uusimmat