Ruotsissa järkytyttiin MM-puolivälierävastuksesta – "Painajainen"

Ruotsin iltapäivälehdet Expressen ja Aftonbladet kutsuivat maan miesten jääkiekkomaajoukkueen tulevaa puolivälierävastustajaa painajaiseksi. Ruotsi kohtaa torstain MM-puolivälierässä Kanadan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ruotsi nousi vähäksi aikaa kiinni lohkovoittoon tiistaina, kun se voitti Latvian 1-0. Tuolloin vastustajaksi olisi tullut Slovakia, mutta Leijonien voitto Tshekistä nosti Suomen lohkoykköseksi ja siten Ruotsi kohtaa Kanadan ja Suomi Slovakian. Ruotsin joukkue on ottanut maltillisemmin tulevan vastustajan.

– Odotamme innolla puolivälierää Kanadaa vastaan, siitä tulee mahtava ottelu. Olemme todella tyytyväisiä otteluihimme tähän asti ja jos jatkamme pelisuunnitelman noudattamista, on meillä hyvät mahdollisuudet voittaa, Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv sanoi Expressenille. 

Ruotsin NHL-tähdet olivat jo itsevarmoja ennen Kanadan kohtaamisen varmistumista, että vastustajalla ei ole niinkään väliä.

– Sillä ei ole mitään väliä, että kohtaammeko Kanadan puolivälierässä, välierässä tai finaalissa. Sillä ei ole mitään merkitystä, ketä kohtaamme, William Nylander sanoi Aftonbladetille. 

– Siitä tulee silloin sellaista kiekkoa, johon minä olen tottunut. Se on kova joukkue, todellakin. Kaikki pudotuspelijoukkueet ovat hyviä ja sinun täytyy voittaa huolimatta siitä, että mikä maa on vastassa, Rasmus Dahlin totesi. 

Ruotsi kohtaa torstaina kello 16.20 alkavassa puolivälierässä Kanadan. Leijonien puolivälierä on kello 20.20 ja vastassa Slovakia.

Pääkuvan videolla Ruotsin ja Latvian ottelun kooste. Katso alta Ruotsin aiemmassa ottelussa sattunut hupaisa tilanne, kun Ruotsin Lucas Wallmark innostui kannattajan kyltistä.

Lue myös:

    Uusimmat