Tanskalaisen jalkapallolupauksen nimi aiheutti suuren mediamylläkän, vertaukset Zlatan Ibrahimoviciin käynnistyivät heti – "Nämä ovat olleet hulluja päiviä"

Monet ihmiset hieroivat silmiään, kun 19-vuotias Tarik Ibrahimagic solmi hiljattain kaksivuotisen sopimuksen tanskalaisseura Odense BK:n kanssa. Nuori keskikenttäpelaaja on saanut paljon huomiota ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovicia muistuttavan nimensä myötä.

Ibrahimagicin tuore sopimus keräsi suurta huomiota maailmalla, mutta ei täysin tavanomaisista syistä. Nuorta keskikenttäpelaajaa verrattiin nopeasti jo ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimoviciin, mutta ei toistaiseksi ainakaan pelillisistä syistä, vaan huomio kiinnittyi enimmäkseen Tarikin sukunimeen.

– Se on mahtava nimi, mutta se on vain sukunimi. Jos Ibrahimovicia ei olisi, en uskoisi, että sitä hehkutettaisiin yhtä paljon. Nämä ovat olleet hulluja päiviä ja olen saanut paljon viestejä joka puolelta maailmaa, Ibrahimacig toteaa Expressenin haastattelussa.

Ibrahimagicin sukunimestä mielenkiintoisen tekee myös se, että nimen loppuosan magic tarkoittaa englanniksi taikuutta. Odotukset ovat siis korkealla jo pelkän nimen takia.

– Ihmiset sanovat, että olen uusi Ibrahimovic taikalisällä. Se on hauskaa, mutta se tuo myös vähän paineita. Luulen kuitenkin, että pystyn hallitsemaan ne. Valehtelisin, jos sanoisin, etten ole saanut paljon huomiota, Ibrahimagic kertoo.

Bosnialaiset juuret omaava Ibrahimagic myöntää seuranneensa Ibrahimovicin otteita tarkasti. Ruotsalaislegenda on kiistatta ollut omalla tavallaan esikuva 19-vuotiaalle nuorukaiselle.

– Olen aina rakastanut Ibrahimovicia pelaajana. Myös sen takia, että hänellä bosnialaiset juuret. Ostin hänen ensimmäisen kirjansa, kun se ilmestyi. Sanat eivät riitä kuvailemaan, kuinka paljon hän on saavuttanut, Ibrahimagic kehuu.

Nimensä lisäksi yhtäläisyyksiä löytyy myös muualta.

– Minulla on yksi kuva, jossa näytän hieman samalta kuin hän 18vuotiaana. Ihmiset viestittelivät minulle, että näytän ihan Ibrahimovicilta.

Lue myös:

    Uusimmat