Mainos

Tangotähti Esko Rahkonen kuollut

Rahkonen oli yksi pisimmän uran tehneitä tangolaulajia Suomessa. Hän nousi kuuluisuuteen 1960-luvulla.

Pitkän uran tehnyt iskelmälaulaja Esko Rahkonen on kuollut. Hän menehtyi eilen Tampereella ohitusleikkauksen jälkeen. 70-vuotias Rahkonen jatkoi esiintymisiään loppuun asti ja hänellä oli suunnitteilla uusi levy Unto Monosen (1930-1968) julkaisemattomista kappaleista.

Rahkonen ja ja Mononen tapasivat toisensa 1960-luvulla Rovaniemellä ja ystävystyivät. Monosen säveltämä tango Syvä kuin Meri oli Rahkosen ensimmäinen hitti, jolla hän nousi kuuluisuuteen. Hänen tunnetuimpia levytyksiään ovat myös Rakasta, kärsi ja unhoita sekä Odotin pitkän illan.

Alatorniolla syntyneelle Rahkoselle kertyi levytyksiä noin 400. Hän oli Eino Grönin ja Reijo Taipaleen ohella pisimmän uran tehneitä tangolaulajiamme.

Iskelmän kultaisessa kirjassa Peter von Bagh ja Ilpo Hakasalo kuvaavat Rahkosta "yhtä suomalaiseksi ja hyväksi asiaksi kuin ruisleivän puolikas ja lasi maitoa".

Rahkonen asui Lahdessa, ja musiikin lisäksi hänen suuri rakkautensa oli vanhojen autojen keräily ja kunnostaminen. Hän teki levyjä 1960-luvulta lähtien. Viimeiseksi julkaisuksi jäi viime vuonna tehty "Elämän juhlaa".

- Rahkonen oli hyvin sympaattinen ja avoin ihminen. Kollegat ovat kuvailleet häntä maailman kilteimmäksi ihmiseksi, jonka kanssa tuli aina toimeen. Hän oli kansan syvien rivien tunnelmien tulkitsija, kuvailee Rahkosen ystävä ja levytuottaja Teuvo Nummela.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.