Mainos

Tangokuninkaalliset kruunattu

Seinäjoen tangolaulukilpailussa on tangokuningattareksi valittu Johanna Pakonen. Tangokuninkaaksi kruunattiin Mikko Kilkkinen.

Tangokuninkaaksi valittu Kilkkinen on 17-vuotias ja Helsingistä. Hän oli samalla kilpailun kuopus. Tangokuningatar Johanna Pakonen on 26-vuotias ja kotoisin Oulusta.

Finaalissa illalla Kukka-Maaria Ahonen lauloi tangot Odotin pitkän illan ja Ei saavu hän. Johanna Pakoselle arpa soi tangot Rakkauden yö ja Rakkaani. Johanna Piipponen lauloi Vanhan vaahteran laulun ja Muistojen peili.

Miesten sarjassa kuultiin tangot Meidän tangomme ja Keskiyön tango Sami Keskitalon laulamana. Mikko Kilkkinen tulkitsi Romanescan ja Quapitan. Rami Rafael lauloi tangot Taivas salamoi ja Rakkautemme tango.

Tangon Satumaassa Seinäjoella vietettiin jo eilisiltana hikisiä hetkiä. Tangolaulukilpailun finaaliin selviytyivät finaalin karsinnassa Kukka-Maaria Ahonen Helsingistä, Johanna Pakonen Oulusta ja Johanna Piipponen Sotkamosta sekä Sami Keskitalo Vantaalta, Mikko Kilkkinen Helsingistä ja Rami Rafael Laitilasta.

Tuomariston puheenjohtaja Päiviö Pyysalo totesi tuomariston tehtävän olleen naisten sarjassa helpohkon mutta miesten sarjassa jouduttiin äänestämään. Finaalin karsinnassa tie siis nousi pystyyn Johanna Debreczenille, Minna Sirkiälle, Kari Hirvoselle ja Marko Lundbergille. Finaalin karsinnassa julkistettiin myös yleisöäänestyksen ääniharavat. Tällä kertaa yleisön sydämet sulatti kisan kuopukset. Naisten äänistä 28 prosenttia sai Johanna Piipponen sekä miesten äänistä 23,2 prosenttia Mikko Kilkkinen, jotka molemmat ovat mukana myös Tangolaulukilpailun finaalissa.

Tangomarkkinoiden avauksen suorittanut liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi asteli pitämään avauspuhetta tutun Liikennelaulun soidessa. Sasi totesi tangon olevan parhainta suomalaista viestintää, jota kannattaisi viedä myös maamme rajojen ulkopuolelle. Tangossa viesti ei välttämättä tarvitse sanoja.

Tangokuningattareksi kymmenen vuotta sitten kruunatulle Eija Kantolalle ojennettiin kolmas kultalevy. Luovutuksen yhteydessä Eija Kantola antoi kiitokset Mediamusiikin Ari Oinoselle ja Edel Recordsin Ilkka Vainiolle sekä levyn tuottajalle Mika Toivaselle ihanista lauluista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.