Tamperelaisen Laurin esimerkillinen operaatio: Siivosi lähimetsänsä ja sai saaliiksi neljä isoa säkillistä roskaa – ”Kyllä tämä vetää hiljaiseksi”

Lauri siivosi lähimetsäänsä ja sai saaliiksi neljä isoa säkillistä roskaa – ”Kyllä tämä vetää hiljaiseksi” 0:15
Katso videolta kuvat Laurin siivousprojektista.

Tamperelaista Lauria olivat jo pitkän aikaa häirinneet metsässä olevat roskat – ja hän päätti tehdä asialle jotain. Katso yllä olevalta videolta ennen ja jälkeen -kuvat metsästä.

Tamperelainen Lauri on kiinnittänyt viime aikoina huomiota sosiaalisen median kuviin, joiden yhteydessä on päivitelty virkistysalueiden siivottomuutta. Hän ymmärsi tuntevansa itsekin paikan, josta saisi vastaavan kuvan, mutta projekti ei jäänyt pelkkään kuvan ottoon. 

Lauri kävi torstaina iltapäivällä ostamassa kaupasta jätesäkkejä ja ryhtyi toimeen. Projekti oli hänen mukaansa melko lyhyt.

– Katselin ensiksi, kuinka laajalle alueelle roskia oli levitetty. Itse siivoamiseen meni vajaat pari tuntia, täsmentää mies.

”Roska on aina roskaa”

Kyseistä metsikön osaa kutsutaan Laurin mukaan myös ”leiripaikaksi”, vaikka se ei sitä virallisesti ole. Lauri ei kiinnittänyt huomiota siihen, että joukossa olisi ollut erityisesti joitakin tiettyjä roskia. Sen sijaan hänen mukaansa roskista oli pääteltävissä, että joku oli majaillut alueella.

– Siinä tuli sellainen ahaa-elämys. Roskat viittasivat enemmän johonkin kodittomaan henkilöön kuin sellaiseen, joka olisi vain huvikseen mennyt metsään ja pistänyt oman leirin pystyyn.

Lauri sanoo ymmärtävänsä, että kyseisessä tilanteessa olevalla henkilöllä ei välttämättä ole päällimmäisenä mielessä se, miten hän roskaa luontoa. 

– Mutta kyllä silti enemmän ajattelisin niin, että roska on aina roskaa.

Saaliiksi neljä jätesäkkiä

Siivousurakan lopuksi Laurille kertyi neljä jätesäkillistä roskaa. Hän kantoi jätesäkit lähellä sijaitsevan tien viereen ja soitti asiasta Pirkanmaan jätehuoltoon.

– Kysyin, että voisiko joku heidän kuskeista napata roskat kyytiin alueelta, jotta ne saataisiin lopullisesti vietyä jonnekin. Kerroin nimeni ja annoin puhelinnumeroni sekä pyysin heitä ilmoittamaan, jos he eivät ota asiaa hoidettavakseen. Lähden siinä tapauksessa sitten itse viemään niitä kaatopaikalle, hän kertoo.

Laurin mukaan häneen ei ole otettu asiaan liittyen yhteyttä, ja roskat olivat ainakin eilen vielä paikallaan.  

”Roskat jaksaa kantaa kotiin asti”

Lauri kertoo pitävänsä ulkona liikkumisesta ja ihmettelevänsä sitä, kuinka paljon roskaa löytyy kaikkialta.

– On se ihmeellistä, että ihmisille pitäisi erikseen opettaa, ettei saa roskata. Roskat jaksaa kantaa kotiin asti ja monelta löytyy taskutkin. Kyllä tämä vetää hiljaiseksi.

Hän toivookin, että voisi omalla esimerkillään kannustaa myös muita ihmisiä siivoamaan ympäristöä.

Lue myös:

    Uusimmat