Mainos

Tampereen tunneliruuhka uhkaa uusiutua huomenna – tunneli veti hyvin, tieverkko ei

Tampereen kotiinpaluuliikenne oli tukossa iltapäivällä, kun vasta-avattu Rantatunneli ruuhkautti liikenteen. Tunneli itsessään veti liikennettä ilmeisesti hyvin, mutta tieliikenneverkko ei tunnelista saapuvaa automäärää kestänyt.

Tampereen tieliikennekeskuksen päällikkö Marketta Udelius kertoo, ettei heidän tiedossaan ole, mikä aiheutti tunnelista ulos tulevan liikenteen jumiutumisen.

– Tunnelissa on anturit, jotka sulkevat sisäänpääsyn tunneliin, jos sinne on pysähtynyt autoja jonoon. Tunneli jouduttiin iltapäivän aikana sulkemaan kolme kertaa, hän kertoo MTV Uutisille.

Hänen mukaansa huomenna alkaa selvitys siitä, mikä on syntyneen ruuhkan takana. MTV Uutisten tietojen mukaan taustalla on tunnelin jälkeisten liikennevalojen rytmitys, joka aiheutti ruuhkaa tunnelista ulos tulevien autojen liikenteessä.

– Liikennevalot ja muut katuverkon asiat kuuluvat kaupungille. Meidän on yhdessä selvitettävä, mistä kiikastaa, mutta heti ei asialle mitään varmaan voida tehdä. Tunnelissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, ja se toimii hyvin, hän toteaa.

Aamulla vastaavaa ruuhkaa ei liikenteessä ollut.

Tänään avattu Rantatunneli on pisin maantietunneli Suomessa.

1:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.