Mainos

Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinto Britanniaan

Tampereen elokuvajuhlien palkinnot on jaettu. Juhlien pääpalkinnon sai britti Phil Mulloyn animaatioelokuva. Elokuvajuhlia vietettiin 32. kerran.

Phil Mulloyn The Invasion voitti tämänvuotisen Tampereen elokuvajuhlien pääpalkinnon Grand Prix'n.

Mulloyn animaatioelokuva kertoo planeettamme vallanneista Zogeista ja Dwight Hokumista, joka ainoana kykenee pallomme pelastamaan. Tuomariston mielestä elokuva on synkkä, mutta samalla humoristinen ja toiveikas kuvaus vakavasta aiheesta. Häikäisevä satiiri kuvaa osuvasti ihmiskunnan toiveita, pelkoja ja ahdistusta.

Suuri palkinto jaettiin filmijuhlien tärkeimmässä eli kansainvälisessä kilpailussa. Kilpailuun oli tarjolla yli 2000 lyhytelokuvaa, joista 79 valittiin mukaan kilpailuun. Kilpailuelokuvia oli kaikkiaan 37 eri maasta.

Eläköön markkinatalous! kotimainen menestyjä

Christian Lindbladin animaatioelokuva Eläköön markkinatalous! palkittiin kahdesti. Se voitti kotimaisen alle 30-minuuttisten elokuvien sarjan ja James Short Film Awards -palkinnon. Kotimaisen tuomariston mielestä Eläköön markkinatalous! on yksinkertainen ja selkeä, oikeanmittainen ja notkea.

Risto Jarva -palkinto myönnettiin työryhmälle Stella Polaris, Janne Kuusi ja Aleksi Salmenperä elokuvasta Turon Baari. Turon Baarin lopputulos on Risto Jarva -palkinnon tuomariston mielestä oivaltavaa ja sävykästä läsnäoloa, naurun ja kyynelten yhteiseloa tavalla, joka on jotain aivan uutta suomalaisessa elokuvassa.

Tuomaristo muutti palkinnon saajia

Kansainvälisen kilpailun tuomaristo joutui muuttamaan kansainvälisessä kilpailussa jaettujen Prix UIP Tampere -palkinnon ja erikoispalkinnon saajia.

Alun perin Prix UIP Tampere -palkinto piti antaa puolalaisen Slawomir Fabickin elokuvalle Meska Sprawa. Filmi oli kuitenkin jo viime vuonna voittanut kyseisestä palkinnosta annettavan European Film Awards -ehdokkuuden Edinburghissa, joten se ei enää voinut voittaa kyseistä palkintoa ja ehdokkuutta. Tuomaristo vaihtoikin palkintojen saajia.

Prix UIP Tampere -palkinnon sai Tatu Pohjavirran elokuva Kuvastin ja Meska Sprawa ensin Kuvastimelle annetun erikoispalkinnon.

Muut palkinnon saajat

Tämän vuoden kansainvälisen kilpailun parhaan dokumentin palkinnon sai saksalaisen Anke Limprechtin elokuva Lehrfilm ber die Rekonstruktion von Stasiakten.

Tuomariston erikoispalkinnon sai Burkina Fason Fanta Regina Nacron A Close Up on Bintou. Kansainvälisen tuomariston erikoismaininnan saivat kreikkalaisen Monica Vaxevanin elokuva To Foustani, itävaltalaisen Virgil Widrichin Copy Shop, kanadalaisen Guy Maddinin Heart of the World, singaporelaisen Royston Tanin Hock Hiap Leong ja belgialaisen Bouli Lannersin Muno.

Kotimaisen kilpailun yli 30-minuuttisten elokuvien sarjan voitti Mari Soppelan Family Files. Kotimaisen kilpailun erikoispalkinnon saivat alle 30-minuuttisten sarjassa Janne Heinosen Taivasmatka ja yli 30-minuuttisten sarjassa Jouni Hiltusen Blatnoi Mir.

Digital Film Finland & Finnlabin Resurssipalkinnon sai Jarkko T. Laine parhaasta kuvauksesta elokuvassa Sirkka. Kotimainen tuomaristo antoi kunniamaininnan Pohjavirran Kuvastimelle ja Tuukka Harin Telakalle. Telakan valitsi ensimmäiseksi myös nuorisoraati.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Micromovies-kilpailun pääpalkinnon sai Britannian Paul Bushin Lie Detector. Tuomariston erikoispalkinnon saivat Harri Kassisen elokuva Nimeni on hirvi, James Hirvi ja työpari Hokkanen & Ruipon Pyongyang Robogirl. Tuomariston mielestä kaikki Micromovies-sarjan elokuvat eivät vielä täyttäneet tämän uuden elokuvatyypin vaatimuksia.

Tampereen elokuvajuhlat järjestettiin nyt 32. kerran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.