Tami: KalPa henkisesti väsynyt – menettänyt edun Tapparalle huipputärkeällä osastolla

KalPan henkinen väsymys alkoi näkyä SM-liigan viidennessä finaaliottelussa, C Moren jääkiekkoasiantuntija Juhani "Tami" Tamminen linjaa.

Tappara otti tiistaina finaalien kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 2-1 Tampereella ja siirtyi sarjassa 3-2-johtoon. Tamin mielestä Tappara voitti KalPan kolmella osa-alueella: maalivahtipelissä, ylivoimassa ja yleisesti henkilökohtaisella tasolla.

– Tappara oli odotetun jäätävä. Tappara löi keskustan kiinni ja pakotti KalPan pelaamaan sen ehdoilla, Tamminen aloittaa.

Varsinkin maalivahtipeli käänsi vaa'an Tapparalle tiistaina.

– Jos KalPan Eero Kilpeläinen voitti sarjan alussa Tapparan Dominik Hrachovinan, niin viidennessä pelissä Hrachovina voitti Kilpeläisen. Kun Tappara alkaa voittaa KalPan tällä osastolla, tuo on lopputulos, sillä Tapparan peruspelaaminen on varmempaa sekä parempaa ja materiaali on laajempi, Tamminen linjaa.

Kokenut kiekkomies nostaa esiin myös sarjan mentaalisen puolen. KalPa johti finaaleita 2-0, ja Tamin mielestä "kolmaskin peli oli KalPan haarukassa", mutta Tapparan Otso Rantakarin taklaus KalPan Alexander Ruuttuun ja sitä seurannut kurinpitäjän päätös olla rankaisematta 3. finaalin ratkaissutta Rantakaria ovat nakertaneet kuopiolaisryhmän pääkoppaa.

– Viidennessä ottelussa näkyi selkeästi KalPan mentaalinen rasitus. Jokainen tajuaa siellä pikku hiljaa alitajunnassaan, että millaisen jättipotin he ovat päästäneet käsistään. Kyllä se näkyy sillä lailla, että KalPa on henkisesti väsynyt. He ovat menettäneet samalla pelaamisesta parhaimman terän, Tamminen alleviivaa.

– KalPa on parhaimmillaan äärimmäisen hienoa, hyökkäävää ja kiekkoa hallussaan pitävää jääkiekko pelaava joukkue. Nyt kun hiukan alkoi kenkä ja myös pää painamaan, niin he eivät enää kyenneet ylläpitämään kiekkokontrollia. Aina kun se petti, niin Tappara lähti hyviltä paikoilta jäätävästi vastaiskuihin.

Tamminen ei kuitenkaan ole valmis julistamaan vielä Tapparaa mestariksi.

– Hienoa tässä on se, että kerran vielä siirrytään KalPan kotijäälle, joka on isompi kuin Hakametsässä. Siellä KalPan pelaaminen pääsee paremmin oikeuksiinsa, sen mahdollisuus voittaa on kotona monikertainen. Toivon kiekkoihmisenä KalPan voittoa, jolloin hieno liigakausi päättyisi häikäisevällä tavalla seitsemänteen peliin, Tami päättää.

Lue myös:

    Uusimmat