Mainos

Tämän vuoksi sinun ei ikinä tulisi pyörittää lasta käsistä ympäri

Asiantuntijoiden mukaan vanhempien tulisi noudattaa erityistä huolellisuutta alle neljävuotiaiden lasten kanssa leikkiessä. 

Vaikka lasten käsistä pyörittäminen voikin tuntua hauskalta puuhalta, Kids Health -verkkosivuston asiantuntijat haluavat muistuttaa vanhempia tämän leikin piilevistä vaaroista. Alle neljävuotiaiden lasten luut ja nivelsiteet ovat vielä kehitysvaiheessa, jolloin käteen kohdistuva veto-kierre-liike saa värttinäluun pään helposti sijoiltaan. 

Ongelmaa voi olla vaikeaa havaita, sillä päällisin puolin kädessä ei useinkaan näy mitään poikkeavaa. Lapsi voi kuitenkin roikottaa kättään ja välttää sen käyttöä, sekä valittaa kipua. Jos epäilet ongelmia, kannattaa kättä käydä näyttämässä lääkärille. Kyseessä voi joissain tapauksissa olla myös sijoiltaan mennyt kyynärnivel. 

Niveliin kohdistuva paine aina haitallista

Lääkäri pystyy asettamaan sijoilta menneen värttinäluun pään nopeasti takaisin paikalleen, jonka jälkeen lapsi pystyy käyttämään kättään hyvinkin pian normaaliin tapaan. Vaikka värttinäluun pään sijoiltaan meno voi aiheuttaa kovaakin kipua, oireet jäävät lyhytaikaisiksi. 

Vaikka pitkän aikavälin ongelmia ei synny, asiantuntijat kehottavat vanhempia olemaan varovaisia etenkin pienten lasten kanssa leikkiessä. Kirurgi Adam Panditin mukaan vanhempien tulisi olla tietoisia siitä, että niveliin kohdistuvalla paineella on aina haittavaikutuksia pikkulapselle.

Hän toteaa, että vanhemmat eivät voi kääriä lapsiaan pumpuliin, mutta he voivat silti käyttää leikeissä erityistä huolellisuutta. 

Näillä vinkeillä opetat lapsesi uimaan! 

1:09

Lähteet: Netmums, Klinik

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.