Tämäkin vielä! Koronakevät sai täit villiintymään – tapauksissa jopa 25 prosentin nousua Yhdysvalloissa

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
Neljän naisen raati päätti selvittää, miten hius reagoi, kun sitä lakkaa pesemästä sampoolla. Video näyttää, miltä hius näyttää yhden, kahden tai neljän viikon pesemättömyyden jälkeen!

Kun perheet jäivät koronan vuoksi kotiin, täit pääsivät tarttumaan useampiin ihmisiin.

Koronaviruskaranteeni sai päätäit voimaan paksusti Yhdysvalloissa, kertoo Today. Paikallisten täiklinikoiden mukaan täitapauksissa oli jopa 25 prosentin nousua huhti-toukokuussa 2020. Luku perustuu koronasta huolimatta avoinna olleiden klinikoiden raportteihin. Joissain Yhdysvaltain osissa täitapaukset nousivat jopa puolella.

Pääsivät tarttumaan kokonaisiin perheisiin

Klinikoiden mukaan täit vaikuttavat kokonaisiin perheisiin nyt, kun kotona on pakko viettää paljon aikaa koronaviruksen vuoksi.

– Kun kotonapysymisvaatimus tuli voimaan, lapset, joiden päätäitä ei ollut vielä havaittu, eristäytyivät kotiin koko perheensä kanssa, täiklinikoiden lääketieteellinen johtaja Krista Lauer kuvailee.

– Tavallisesti ehkä pääasiallinen huoltaja tai sisarus saisi myös täitä, kotonapysymisohjeistuksen vuoksi täit tarttuivat koko talouteen paljon suuremmissa määrin.

Koska kansalaisten oli koronan vuoksi pakko pysytellä kotona, täiden hoitaminen mahdollisesti myös viivästyi.

Täitä? Älä panikoi

Täistä ei kannata hätääntyä, sillä ongelma voidaan hoitaa. Täitä häädetään erityisillä sampoilla ja täikammalla.

– Ensinnäkin, älä mene paniikkiin. Toiseksi, älä nolostu. Päätäillä ei ole mitään tekemistä henkilökohtaisen hygienian tai ympäristön siisteyden kanssa, Lauer kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat