"Tämä on ihan sairasta" – Näin Emil Soravuo toi sensaatiomaisen MM-mitalin Suomeen, katso upea pronssia tuonut suoritus

Tällä suorituksella Emil Soravuo toi Suomelle MM-pronssia telinevoimistelussa – katso video! 1:22
Tällä suorituksella Emil Soravuo toi Suomelle MM-pronssia telinevoimistelussa.

Emil Soravuo, 24, oli hädin tuskin syntynyt, kun Suomi juhli edellisen kerran MM-mitalia telinevoimistelussa. Nyt Soravuo on Jani Tanskasen ja vuoden 1997 jälkeen uusi suomalainen MM-mitalisti. 

Koko permantofinaalin viimeisenä kilpailijana suorituksensa tehnyt Soravuo venyi omaan ennätyssarjaansa ja kampesi itsensä pistein 14,700 MM-pronssimitaliksi Japanissa.

Katso miesten telinevoimistelun lajipäällikön Kasper Holopaisen kuvaama video Soravuon upeasta suorituksesta jutun pääkuvana toimivalta videolta!

Soravuon MM-pronssia voi kuvailla sensaatiomaiseksi.

– Millaisen ohjelman hän tekikään. Tämä on ihan sairasta, ruotsalaisen SVT:n asiantuntija Veronica Wagner hämmästeli suorassa lähetyksessä.

MM-kultaa vei Italian Nicola Bartolini 14,800 pisteellään. Hopeaa otti 14,766 pistettä saanut Japanin Minami Kazuki.

–  En seurannut finaalissa muiden voimistelijoiden suorituksia, vaan istuskelin kanveesin lähellä lattialla ja mietin omia juttujani. Olin omassa maailmassani ennen suoritusta, Soravuo kertoi STT:lle puhelimitse.

–  Olen hionut sarjaani siihen pisteeseen, että voin joka kerta lähteä kilpailuun ilman pelkoa siitä, että tulisin maahan mahallani tai pepulleni. Voimistelussa on nyt varmuutta, Soravuo kertoi.

Katso videolta Soravuon koko haastattelu: "En voi sanoin kuvailla"

Emil Soravuo toi Suomeen telinevoimistelun MM-mitalin ensi kertaa yli 20 vuoteen – tuore mitalisti suorassa haastattelussa 4:00

Lue myös:

    Uusimmat