Tämä mies ei ole käynyt suihkussa 12 vuoteen – ja nyt hän myy sinulle kosmetiikkaa!

Startup-yritys AOBiomen perustajajäsen David Whitlock ei ole käynyt suihkussa 12 vuoteen, sillä hän ei halua pestä bakteereja pois iholtaan. 

Startup-yritys AOBiomen perustajajäsen David Whitlock ei ole käynyt suihkussa 12 vuoteen, sillä uskoo sen tuhoavan kehon hyviä bakteereja. Nyt hänen yrityksensä myy kosmetiikkasarjaa, jonka tarkoituksena on parantaa ihon bakteerikantaa – tuotteet kirjaimellisesti lisäävät bakteereja iholla. 

– Kukaan ei ole tehnyt kliinistä tutkimusta päivittäin suihkussa käymisen vaikutuksista, joten miksi olemme sitä mieltä että se on terveellinen tapa, Whitloc kysyy CBS Bostonin haastattelussa

Whitlockin mukaan puhdistamme ihoa liikaa, mikä vaikuttaa kehomme bakteeritasapainoon. AOBime-tuotesarjan tarkoituksena on tuoda ihollemme bakteereja, joita löytyy muun muassa mullasta ja luonnonvesistä – yrityksen perusajatus on, että tarvitsemme hieman enemmän likaa elämäämme. 

AOBiome on toi kesäkuussa markkinoille shampoon, pesuaineen ja suihkeen, joka sisältää eläviä bakteereja. Shampoo ja pesuaine eivät sisällä bakteereja, mutta eivät myöskään poista niitä iholta. 

New York Timesin Julia Scott päätti kokeilla yrityksen tuotteita kuukauden verran, mutta ei vakuuttunut niiden tehosta: hänen hiuksensa olivat niin rasvaiset, että ne värjäytyivät tummemmiksi ja hän kertoo kehonsa tuoksuneen niin voimakkaalle, että hän lopulta päätyi pidättäytymään sosiaalisesta kanssakäymisestä niin paljon kuin mahdollista. Kuitenkin hän kertoo ihonsa olleen ensimmäistä kertaa todella hyvässä kunnossa. 

– Ihostani tuli pehmeämpi ja tasaisempi, aivan kuin se olisi imenyt kosteutta itseensä. Lisäksi aiemmin kärsimistäni hormoninäppylöistä ei ollut tietoakaan. Näytti jopa siltä että ihohuokoseni pienentyivät!, hän kirjoittaa ja jatkaa: 

– Muistan taistelleeni teininä aknea vastaan antibiootein, miten hauskaa olisikaan jos juuri bakteerien lisääminen olisikin ollut vastaus ongelmaani, hän kirjoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja