Tämä maa suomalaisten automatkaajien suosikki – "Oltava todella tarkkana"

Suomalaisten suosituin automatkailukohde ulkomailla on Saksa.

– Ne, keitä automatkailukärpänen on purrut, saattavat lähteä vuodesta toiseen kiertelemään ympäri Eurooppaa. Vaikka naapurimaat ovat suosittuja kohteita, niin Saksa on yhtä kertaa lukuun ottamatta ollut Autoliiton kyselyissä aina ykkönen, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen sanoo.

Maassa viehättää sen monipuolisuus.

– Saksassa on paljon nähtävää ja tekemistä. Tiet ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa ja maa kätevästi saavutettavissa. Jos lähtee ajamaan vaikka Via Balticaa tai taittaa osan meno- tai paluumatkasta laivalla, päätyy helposti Saksaan.

Maa on kuuluisa autobahnoistaan – moottoriteistä, joilla voi ajaa huomattavasti niillä suositeltua 130 kilometrin tuntivauhtia kovempaa.

– Nopeudet ja se, ettei rajoituksia varsinaisesti ole, saattavat kiehtoa monia matkailijoita. Siellä on kuitenkin oltava todella tarkkana. Itsekin ajelimme kerran rauhassa autobahnalla ja vaihdoimme kaistaa katsottuamme, ettei autoja tule. Kun olimme päässeet toiselle kaistalle, Ferrari yhtäkkiä vain suhahti ohi.

– Kesällä Saksassa saattaa myös olla paljon ruuhkia. Samoin kolarin sattuessa koko liikenne voi pysähtyä täysin. Toisaalta autoilijoita ohjataan usein myös pienemmille teille, joita pitkin kulkemalla pääsee kiertämään ruuhkakohdat, Suokonautio-Hynninen sanoo.

Autoliiton kyselyiden perusteella tyypillinen ulkomailla tehty automatka kestää noin kaksi viikkoa.

– Naapurimaissa voi ehtiä kaikenlaista viikossakin, mutta kauempana Euroopassa se ei riitä mihinkään.

Halvan bensan tai dieselin perässä reittiä ei kannata suunnitella.

– Polttoaineiden hinnat ovat monissa maissa jo lähellä Suomen hintoja. Via Balticaa ajaessa ja aivan itäisessä Euroopassa on edullisempaa, mutta Keski-Euroopassa hintaerot ovat vain joitain senttejä.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja