Autoilijat uskovat navigaattoria sokeasti – Nämä ovat hölmöimmät onnettomuudet!

Navigaattori on kätevä renki, mutta huono isäntä. GPS-paikantimensa kaikkitietävyyteen luottavat autoilijat seuraavat robottiääntä vaikka päin kirkon seinää.

Jumissa vuoren reunamalla

Jos lähtee ajamaan autoa Sveitsin vuoristossa pelkkä navigaattori oppaanaan, alas ei ehkä pääse enää samalla kyydillä. Mies nimeltään Robert Ziegler joutui kokemaan tämän karvaasti.

Ziegler ajeli mahtavissa maisemissa, kun GPS-paikannin ohjasi hänet poistumaan päätieltä sivummalle. Huonokuntoinen reitti muistutti lähinnä karjapolkua, mutta Ziegler ajoi kuuliaisesti yhä korkeammalle jyrkän pudotuksen viereistä vuorenrinnettä.

– Lopulta navigaattori käski minua kääntymään takaisin. Siinä vaiheessa se ei ollut enää mahdollista, Ziegler kertoi Daily Mailille.

GPS:n uhri jäi jumiin kallionreunaman ja pienen aidan väliin pystymättä kääntymään tai jatkamaan eteenpäin. Lopulta miehen oli pakko soittaa viranomaiset paikalle.

Ja kyyti alas sitten? Se taittui mahtipontisen nolosti helikopterilla – niin Ziegleriltä kuin hänen autoltaankin, joka killui alas vaijerin varassa.

Piukat paikat

Slovakialainen rekkakuski ajoi Englannissa suuren paperilastin kanssa, kun navigaattori ohjasi hänet pois moottoritieltä yhä kapeneville pikkuteille.

Kentin Mereworthissa rekka jumittui kapealla kaistalla kahden talon väliin. Slovakialainen sai paniikkikohtauksen, hyppäsi ulos rekastaan ja purskahti itkuun.

Hetken rauhoituttuaan mies yritti taktikoida itsensä ja kulkuneuvon pois kiperästä tilanteesta – valitettavasti kuski onnistui vain naarmuttamaan pahasti talojen seinät. Venkoillessaan hätääntynyt mies hajotti myös kylän sähkökaapelit, minkä seurauksena koko paikka pimeni.

Viranomaisilta meni monta päivää runnellun rekan irrottamiseen loukostaan.

Ei se nopein reitti

Myös englantilainen Wedmoren pikkukylä kärsii GPS-paikantimen höynäyttämistä autoilijoista päivittäin.

Navigaattorit pitävät kylää nopeimpana reittinä Bristolin lentokentälle, vaikka todellisuudessa autot ja erityisesti tuhatmäärin ajelevat rekat eivät edes mahdu läpi sen pikkukujista.

– Erään talon katto lähti irti, kun rekka yritti päästä siitä ohi, alueen liikennesuunnittelija Richard Matthews kertoi New York Timesille.

Uskon varassa

Brittiläinen 76-vuotias pariskunta ajeli autollaan Saksassa. Eräänä iltana lähellä Itävallan rajaa he eksyivät. GPS-paikannin käski matkailijoita kääntymään oikealle – suuntaan, jossa ei edes ollut tietä. Pariskunta totteli ohjetta ja ajoi lopulta päin kirkon seinää.

Törmäyksen voimasta kirkko vahingoittui perustuksiaan myöten. Brittipariskunnan auto meni lunastukseen, ja pari itse joutui sairaalahoitoon. Vahingot ylsivät noin 25 000 euroon.

Kohtalokas pimeä

Senegalilainen mies ajeli iltamyöhään ystävänsä kanssa autolla Espanjassa. Navigaattori neuvoi kuskin vanhalle, valaisemattomalle tielle.

Mies jatkoi ajamista tietämättä, että edessä avautui vain vettä ja suuri tekoallas. Hän ajoi auton suoraan upoksiin.

Vaikka molemmat matkaajat pääsivät ulos autosta, kuski hukkui ennen rantaa.

Kuvat: Colourbox

Lähteet: www.dailymail.co.uk, www.reghardware.com, www.nytimes.com, www.crazynfunny.com

Lue myös:

    Uusimmat