Tämä luku paljastaa Windows Phonen ongelman

Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän heikosta suosiosta on puhuttu käytännössä niin kauan, kuin järjestelmä on ollut olemassa.

Vertailut Applen iOS- ja Googlen Android -järjestelmiin ovat paljastaneet, että Windows Phonella on vielä paljon kirittävää.

Teknologiasivusto BGR huomauttaa, että Microsoft pyrkii päättäväisesti hankkimaan sovelluskehittäjiä riveihinsä. Kehittäjille on tarjottu jopa 100 000 dollarin palkkioita sovellusten kehittämisestä Windows Phone -alustalle.

Operan mainontatiedot kertovat Microsoftin kannalta karua kieltään siitä, missä mennään. Operan mobiilimainosverkoston mukaan sen kautta saavutetaan kuukausittain 60 miljardia mainosten katselukertaa 425 miljoonalle käyttäjälle.

Ja tässä tulee se oleellinen luku: Windows Phonen osuus Operan kautta liikkuneista mainostuloista oli vain 0,35 prosenttia viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Windows Phonen kautta tuli vähemmän mainostuloja kuin BlackBerryn (1,35%) tai jo kuopatun Symbianin (0,84%) kautta.

Samaan aikaan iOS-järjestelmän osuus mainostuloista oli 55,7 prosenttia ja Androidilla oli 31,73 prosentin osuus.

Ongelma on siis siinä, että ainakaan Opera-selainyhtiön lukujen mukaan Windows Phone ekosysteemissä ei liiku raha. BGR toteaa luvun paljastavan, miksi Microsoftilla on ollut vaikeuksia saada kehittäjien tukea taakseen.

Juttua täsmennetty 14.05, kyse on Opera-selainyhtiön tiedoista.

Lue myös:

    Uusimmat