Tämä keittiön ihmeaine puhdistaa rasvaiset kattilat ja uunin

Etkö meinaa saada kokkausvälineitä puhtaiksi? Sinunkin keittiöstäsi löytyy aivan varmasti puhdistusaine, joka toimii.

Suola maustaa ruoan, mutta se auttaa myös puhdistamaan ruoanjämät ja pinttyneen rasvan. Katso, mitä kaikkea suolalla voikaan puhdistaa:

Tekokukat

Aseta pölyiset tekokukat muovipussiin ja sirottele joukkoon suolaa. Sulje pussinsuu ja ravista sitten voimakkaasti. Suola irrottaa pölyn ja lian ja tekokukkasi ovat käsittelyn jäljiltä kuin uusia.

Lasiesineet

Suola puhdistaa tahriintuneet lasiesineet hellävaraisesti eikä jätä naarmuja. Puhdista lasiesineet normaaliin tapaan, mutta sekoita puhdistusaineeseen reilusti suolaa. Hankaus auttaa irrottamaan ikävän lian.

Rasvaiset kattilat ja pannut

Ripottele suolaa rasvatahroille ja anna vaikuttaa. Kaada sitten suola pois ennen kattiloiden pesua. Älä kuitenkaan testaa kikkaa pinnoitetuille pannuille, jotka eivät kestä hankaamista.

Tahriintunut uuni

Jokainen uunia jynssännyt tietää, miten raskasta puuha voi olla. Ota siis suola avuksesi seuraavan kerran, kun keitoksestasi valuu nesteitä tai rasvaa uunin pinnoille. Laita suolaa tahroille heti vahingon jälkeen, etteivät ne ehdi kuivahtaa. Kun uuni on viilentynyt, pyyhi sotku pois kostealla liinalla.

Värjääntyneet mukit ja kupit

Tee ja kahvi ovat niin tehokkaita värjääjiä, että saatat huomata niiden jäljet lempimukissasi. Jos tiskaus ei tepsi tahroihin, ripottele sitruunalohkoon suolaa ja hankaa värjäymiä. Hapokas hankaus tekee liasta selvää.

Puiset tasot ja pöydät

Puiset pinnat imevät rasvatahrat syihinsä nopeasti. Hankaa tahran päälle suolaa, anna vaikuttaa tunnin verran ja harjaa sitten seos pois.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – RealSimple)

Lue myös:

    Uusimmat