Tämä keittiön ihmeaine parantaa terveyttä ja helpottaa siivouksessa – hyödynnätkö oikein?

Ruokasooda tepsii muuhunkin kuin leivontaan, ja tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan se jopa helpottaa kroonisen munuaissairauden oireita huomattavalla tavalla. Lue muut kätevät hyötyvaikutukset.

Ruokasoodaa monipuolisempaa ihmeainetta ei kaupan hyllyiltä löydy. Muista hyödyntää tämä keittiön perusvaruste, ja voit säästää ympäristön lisäksi myös kukkarostasi pitkän pennin.

Helpottaa iho-oireita

Ruokasoodasta ja vedestä valmistettu tahna on oireilevan ihon paras ystävä. Käytä seosta rauhoittamaan kutisevaa, palanutta tai hyönteisten puremaa ihoa. Voit myös lisätä muutaman ruokalusikallisen soodaa kylpyveteesi, ja saat pehmeämmän ihon.

Hoitaa maaperää

Keväällä puutarhaan kannattaa sirotella ruokasoodaa, sillä se tasapainottaa maaperän happamuutta. Voit myös lisätä hieman soodaa sisäkukkien kasteluveteen tai kukkamaljakkoon, ja takaat kasveillesi pidemmän eliniän.

Kuivattaa kukkasia

Jos aiot koristella kotiasi kauniilla kuivakukkasilla, voit sirotella kuivatettavien kasvien päälle hyppysen ruokasoodaa. Anna kukkasten seistä 4–6 viikkoa, varistele sooda pois ja upeat kuivakukat ovat valmiit.

Poistaa hajuja

Ruokasoodan emäksiset ominaisuudet tekevät siitä erityisen tehokkaan hajumolekyylien hajoittajan – ripottele soodaa vaikkapa haiseville kengille tai roskakoriin ja huomaat eron. Voit myös raikastaa jääkaappiasi laittamalla sinne avoimen, ruokasoodalla kyllästetyn vesiastian. Sooda toimii myös luonnollisena deodoranttina, kun sitä levittää kainaloihin puuterihuiskun avulla.

Puhdistaa elintarvikkeet

Ruokasoodalla poistat myös hedelmien pinnalla olevat käsittelyaineet. Sirottele soodaa kostean pesusienen päälle, hankaa hedelmiä sienellä ja huuhtele huolella.

Rauhoittaa vatsaa

Jos kärsit vatsan liikahappoisuudesta, saat helpoitusta sekoittamalla teelusikallisen ruokasoodaa puolikkaaseen vesilasilliseen. Voit myös lisätä saman määrän papujen huuhteluveteen, ja parannat ruoansulatustasi.

Kirkastaa hymyn

Jos haluat päästä eroon pahanhajuisesta hengityksestä, sekoita puoli teelusikallista ruokasoodaa veteen ja käytä suuveden tavoin. Voit myös ripotella soodaa hammasharjalle ennen tahnan levitystä, ja hampaasi muuttuvat valkeammiksi.

Häätää hyönteiset

Jos keittiössäsi tai kellarissasi on kutsumattomia vieraita, voit pitää ne loitolla ripottelemalla ruokasoodaa niiden kulkureitille tai huoneen nurkkiin. Keino tepsii ainakin muurahaisiin ja torakoihin.

(MTV3)

Lähde: Rodale

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja