Tämä asuko sopimaton? Nainen käännytettiin työhaastattelusta vaatteidensa vuoksi

Jokainen tietää, kuinka stressaava tilanne työhaastattelu voi oikein olla. Vielä stressaavammaksi tilanteen tekee se, jos haastattelija keskittyy epäolennaisiin asioihin, kuten vaatetukseen.

Ennen työhaastattelua moni harjoittelee etukäteen vastauksiaan, valitsee sopivan asustuksen ja kohentaa ryhtiään. Näin teki myös Rosie Reilly, joka valmistautui työhaastatteluunsa optikkoliikkeeseen.

– Käytin ainakin tunnin varmistaakseni, että hiukseni, meikkini ja asusteeni olisivat täydellisiä ja edustavia, Reilly kertoo kokemuksestaan.

Tukea satanut jopa tuntemattomilta

Kaikki alkoi hyvin. Haastattelija kysyi naiselta muutamia tyypillisiä työhaastatteluissa esitettyjä kysymyksiä, kuten missä hän oli työskennellyt aikaisemmin ja mitä hän teki nykyään.

Haastattelun toinen osa oli määrä suorittaa myymälän puolella. Valitettavasti nainen ei päässyt vastaamaan yhteenkään kysymykseen, sillä haastattelija keskeytti haastattelun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En usko, että olet pukeutunut tarpeeksi konservatiivisesti mennäksesi myymälään, joten järjestämme toisen osan jonain toisena päivänä, haastattelija kertoi naiselle, jolla oli yllään kaulaan asti napitettu kaulaspaita, polviin asti ulottuva hame sekä paksut sukkahousut.

Reilly ja haastattelija olivat sopineet uuden ajankohdan, mutta nainen ei aio mennä paikalle. Hän ei halua työskennellä yrityksessä, jossa työntekijöitä kohdellaan tällä tavoin.

Nainen kirjoitti kokemuksistaan myös sosiaaliseen mediaan, jossa hän on saanut runsaasti tukea kokemuksilleen täysin tuntemattomiltakin ihmisiltä. Nainen kertoo, että kommentit ovat lämmittäneet hänen mieltään ja palauttaneet hänen kadonneen itsetuntonsa takaisin. 

Lähde: Metro 

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja