Talvi-illan hemmotteluherkku – kokeile tätä suklaajuomaa kotona!

Tällä herkkureseptillä karkotat makeannälän. Kun kaipaat talvi-iltojen lämmikkeeksi täyteläistä kaakaota, kokeile tätä syntisen suklaista versiota.

Kaakon voi valmistaa helposti valmiin kaakaojauheen avulla, mutta kokeile oikeaa suklaata kunnon hemmotteluun! Tämän America's Test Kitchenin reseptin avulla voit tehdä suklaapalloja, joista valmistat kaakaomukillisen aina mieliteon yllättäessä.

Tarvitset:

340 grammaa puolimakeaa tummaa suklaata

2,4 dl täyskermaa

1/4 teelusikallista suolaa

Laita suklaat kuppiin pieninä paloina ja kaada kerma ja ripaus suolaa joukkoon. Laita kulho mikroon ja sekoita seosta välillä. Ota noin kahden minuutin kuluttua kulho pois mikrosta ja sekoita seosta lopulta niin kauan, että koostumus on tasaista ja pehmeää.

Peitä kulho muovikelmulla ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi. Kun seos on jähmettynyt, kaiverra kulhosta esimerkiksi jäätelökauhalla (noin kolmen ruokalusikallisen kokoisia) suklaapalloja. Kääri jokainen pallo muovikelmuun ja laita pallot sulkupussiin. Laita pussi joko jääkaappiin, jossa pallot säilyvät hyvinä jopa viisi päivää tai pakastimeen, jossa ne säilyvät hyvinä jopa kaksi kuukautta.

Kun mieli tekee suklaista juomaa, ota yksi suklaapallo ja laita se mukilliseen maitoa. Laita muki mikroon noin kahdeksi minuutiksi ja sekoita välillä. Kaakao on valmis, kun suklaa on sulanut ja seos on tasaista.

Katso videolta tarkemmat ohjeet kaakaon valmistamiseen:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat