Taltuta matkapahoinvointi näillä vinkeillä

Matkapahoinvointi tekee reissaamisesta ikävää. Yökötystä voi yrittää vältellä muutamilla keinoilla.

Istu fiksusti

Autossa matkapahoinvointia koetaan yleisimmin takapenkillä, joten kannattaa istua eteen. Lentokoneessa meno on tasaisinta siiven kohdalla, ja laivalla aluksen keskiosassa sijaitseva hytti voi olla hyvä valinta. Bussissa tai junassa kannattaa pyrkiä istumaan kasvot menosuuntaan. Jos mahdollista, yritä myös saada raitista ilmaa ja vältä tupakansavua.

Katso horisonttiin

Matkapahoinvointi voi pahentua, jos keskittyy lukemiseen tai kännykän selailuun. Kannattaa siis katsoa etäisyyteen johonkin liikkumattomaan pisteeseen.

Syö oikeita asioita ennen matkaa ja sen aikana

Ennen matkaa ja sen aikana kannattaa välttää alkoholia ja rasvaisia ruokia tai ruokia, joiden tietää olevan omalle mahalle sopimattomia. Esimerkiksi voimakkaat mausteet eivät välttämättä ole hyvä valinta. Jotkut väittävät saavansa helpotusta matkan aikana esimerkiksi hapankorpuista tai näkkileivistä. Myös inkiväärin vaikutuksia on kehuttu.

Ethän myöskään unohda juoda runsaasti vettä.

Ota lääkettä

Käsikaupassa myytäviä antihistamiineja käytetään usein ehkäisemään ja helpottamaan matkapahoinvointia. Sivuvaikutuksina ne voivat aiheuttaa uneliaisuutta. Ilman reseptiä saa myös matkapahoinvointirannekkeita, jotka tosin eivät vakuuta Studio55.fin haastattelemaa neurologia.

Lähteet: MSN.com, Medicinenet.com, Realsimple.com

Lue myös:

    Uusimmat