Mainos

Risteilyllä yön myräkässä? – Silja Serenaden kapteenia ei huoleta

Voimakas lumipyry on alkanut vyöryä Suomeen lännestä. Voimakkaimmat tuulet pyyhkäisevät Suomen eteläpuolelta, mutta merellä tuuli alkaa olla jo risteilyalustakin heiluttavaa.

MTV Uutisten toimittaja Jouni Sipilä on parhaillaan matkalla Tukholmasta Helsinkiin Silja Serenade -laivalla. Sipilän mukaan nyt jo keinuttaa vähän, mutta hankalampi keli on vasta edessä.

– Kapteeni vähän varoitteli, että yöllä Maarianhaminan jälkeen voi olla jo korkeampaa aallokkoa. 

Silja Serenaden kapteeni Martin Björkell ohjaa laivaa kuitenkin varmoin ottein. Kokeneen ammattilaisen silmin iso alus kulkee monenlaisessa säässä.

– Myrsky tai kova tuuli vaikuttaa harvoin Siljan laivojen kulkemiseen. Enemmän myräkällä saattaa olla vaikutusta matkustusmukavuuteen, jos laiva vähän keinahtelee, hän sanoo.

Sen sijaan reittiä tai aikataulua saatetaan rukata sään mukaan.

– Joskus myrsky voi aiheuttaa sen, että Maarianhaminan keikka pitää jättää väliin. Joskus olemme joutuneet odottamaan Kustaanmiekan edustalla pari tuntia mutta Helsinkiin laivani ovat aina selviytyneet. 

Björkell kertoo, että kapteenit harjoittelevat vaikeita olosuhteita simulaattorilla.

– Suomessa myrskyn luokitus alkaa jo 20,8 m/s tuulesta, se on alempi kuin Ruotsissa ja monessa muussa maassa, hän huomauttaa.

Kapteeni harmitteleekin sitä, että myrskyn uhka saa suomalaiset perumaan matkoja useammin kuin mitä muun maalaiset tekevät. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.