Tältä näyttää Turun "Jääkarhun" arki nyt eläinhoitolassa – "Tosi reipas, pulska ja hyväkuntoinen pentu!"

"Jääkarhuksi" nimettyä hylättyä koiranpentua hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa 2:30
"Jääkarhuksi" nimettyä hylättyä koiranpentua hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa

Turun Halisissa jätettiin tänään paikalliseen kauppaan 4–5 viikon ikäinen koiranpentu. Koiran omistajasta ei ole vielä tietoa.

Pentu saa tällä hetkellä hoitoa Turun kaupungin eläinhoitolassa. Eläintenhoitaja Heidi Leyser-Kopra kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, että pienen pennun päivärutiini menee nukkuessa, syödessä ja pissatessa.

Jääkarhuksi leikkisästi nimetty valkoinen koiranpentu torkkuu haastattelun ajan lokoisasti Leyser-Kopran sylissä, välillä silmiään raottaen ja haukoitellen.

– Tosi reipas, pulska ja hyväkuntoinen pentu. Ihan puhdas. Mitään pitempiaikaisen kaltoinkohtelun merkkejä ei ole. Ainoa mikä siinä nyt on se, että se on tämän ikäinen pentu, jonka pitäisi olla vielä emon ja sisarusten kanssa.

Ensi yöksi Leyser-Kopra vie pennun omaan kotiinsa hoitoon.

– Soitin miehelleni ja kerroin, että meille tulee pentu kotihoitoon, mihin hän suhtautui loistavasti. Tämän kokoinen pentu ei millään tavalla voi missään hoitolaolosuhteissa olla. Se tulee meille yöksi ja huomenna se tulee kanssani taas aamulla töihin. Näillä mennään, kunnes tulee jotain ratkaisuja hänen loppusuijoituksestaan.

Leyser-Kopra kertoo, että hänellä ei ole tiedossa mikä oli johtanut siihen, että pentu jäi ongelmalliseen tilanteeseen.

– Onko se sitten hetken mielijohteesta tällainen pentu otettu, mutta kuka sitten luovuttaa edes tämän ikäistä pentua, jonka pitäisi oikeasti olla vielä emon ja sisarusten kanssa, hän pohtii.

HS: Kaupan myyjä pyytänyt koiraa haltuunsa

Helsingin Sanomat kertoi iltapäivällä lisää tietoa koiran päätymisestä löytöpaikkaansa. Lehden mukaan K-Market Halisten myyjä oli aamulla työvuoronsa aikana saanut tietoonsa, että koiranpentu oli sellaisen ihmisen hallussa, "jolla ei ole edellytyksiä hoitaa tai pitää pentua".

Asiasta kertoo kauppias lehdelle. Kauppiaan mukaan myyjä oli puuttunut asiaan ja saanut koiran lopulta haltuunsa. 

Kauppiaan mukaan pentu ei ollut kyseisellä ihmisellä aluksi mukana kaupassa, vaan tieto pennusta oli tullut ilmi keskustelun kautta. Tämän jälkeen myyjä oli pyytänyt henkilöä luovuttamaan pennun hänelle, jotta pentu saataisiin turvaan.

Myös päivystävä komisario Joonas Tikka kertoi MTV Uutisille aikaisemmin, että koira oli ollut henkilöllä, jolla ei ollut edellytyksiä sitä hoitaa.

MTV Uutiset ei tavoittanut kauppiasta haastatteluun.

Lue myös:

    Uusimmat