Kuka jätti pienen koiranpennun kauppaan Turussa? "Ei kuuluisi riepottaa pitkin kauppoja"

Kauppaan jätetty koiranpentu lähetti videoterveiset hoitolasta: "Masu on täynnä" 0:15
Kauppaan jätetylle koiranpennulle maistuu ruoka, Turun kaupungin hoitolasta kerrotaan MTV Uutisille.

Alle luovutusikäiseksi arvioitu koiranpentu jätettiin kauppaan Turussa tänään aamupäivällä, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Tällä hetkellä koiranpentu saa hoitoa eläinhoitolassa.

Päivystävä komisario Joonas Tikka kertoo MTV Uutisille, ettei poliisilla ole vielä tiedossa, kuka jätti eläimen kauppaan Halisissa. Kaupan henkilökunta hälytti poliisin paikalle.

– Selvitämme, mistä koiranpentu on oikeasti lähtöisin. Ei ole varmuutta, kenellä kaikilla pentu on ollut ja minkälaisen matkan se on kulkenut. Tuon ikäinen pentu on vielä riippuvainen emostaan. Ei kuuluisi riepottaa pitkin kauppoja, Tikka kertoo puhelimitse.

– Pitäisi saada tietää missä ovat emo ja sisarukset. Mielellämme tutkisimme niidenkin olosuhteet. Rotua emme tiedä. Voi olla vaikka jääkarhu, Lounais-Suomen poliisi kirjoittaa X:ssä.

Poliisin mukaan kyseessä on laiminlyönti ja eläinsuojelulakia voidaan epäillä rikotun. Päivystävän komisarion mukaan koiranpennulle etsitään todennäköisesti uusi asuinpaikka.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Vetää sikeitä vatsa täynnä"

Koiranpentu on nyt toimitettu Turun kaupungin hoitolaan. Eläintenhoitaja Heidi Leyser-Kopran mukaan koira on nyt koiran pedissä.

– Vetää sikeitä vatsa täynnä. Pentu on saanut ruokaa ja se maistuu hyvin, Leyser-Kopra jatkaa.

Koirapentu on noin 4–5 viikkoa vanha, Leyser-Kopra arvioi MTV Uutisille puhelimitse. Alin luovutusikä on seitsemän viikkoa, eläintenhoitaja muistuttaa.

– Jännä tietää, kuka tämän ikäisiä pentuja viljelee. Hädin tuskin osaa itse kävellä.

Pentu on Leyser-Kopran mukaan "hirveän reipas". Rotua hänkään ei osaa arvioida, mutta veikkaa, että kyse voisi olla suurikokoisesta rodusta.

– Super reipas. Ei kyllä pelkää ihmisisiä, eikä mitään. Ei ole mistään kaltoinkohtelusta kyse. Koira on tosi reipas ja utelias, Leyser-Kopra kuvailee.

4-5 viikon ikäinen koiranpentu köytyi kaupasta Turussa 0:28
4–5 viikon ikäinen koiranpentu on eläintenhoitajan mukaan "hirveän reipas".

Lue myös:

    Uusimmat