Tältä näyttää tulevaisuuden makuuhuone: Ei enää lakanapyykkiä!

Tulevaisuudessa sinun ei tarvitse tuskailla liian kuumia kesäöitä tai kylmiä talviöitä. Sänky nimittäin tunnustelee lämpötilaasi ja mukautuu siihen.

Sängyn huolto tulee olemaan entistä helpompaa, sillä tulevaisuustutkija ja suunnittelija Melissa Sterry uskoo, että tulevaisuuden patjat ovat puhdistavat itsensä. Nukkuminen on kuin lääkärillä käymistä, sillä patjan sisällä olevat monitorit eivät ainoastaan tunnustele lämpötilaa, vaan myös terveydentilaasi.

Brittiläinen unineuvosto kysyi yli 2000 ihmiseltä, mitä he toivoisivat tulevaisuuden makuuhuoneelta. Eniten vastaajat haikailivat itsestään puhdistuvan ja bakteereja vastustavan patjan perään. Toiseksi eniten toivottiin lämpötilaan mukautuvia materiaaleja. Kolmannes vastaajista halusi, että sänky valvoo heidän terveyttään, kun he nukkuvat ja varoittaa esimerkiksi tulehduksista ja sydänkohtauksen riskistä. Ihmiset toivoivat myös herätysvaloa talveksi.

Toiveet toteutumassa

Kaikkiin toivomuksiin ollaan vastaamassa, sillä brittiläiset tutkijat selvittävät uuden teknologian mahdollisuuksia tutkimuskeskuksissa ympäri maata. Hurjempiakin toivomuksia esitettiin, mutta niiden toteutumiselle ei ainakaan toistaiseksi ole takeita.

Tällaisia toivomuksia olivat muun muassa Marc Darcyn hologrammi, joka lukisi iltasatuja sekä sänky, joka nostaisi käyttäjän seisoma-asentoon.

Katso video, jossa esitellään tulevaisuuden makuuhuone

Lue myös:

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat