Tiesitkö: Tällainen makuuhuone antaa parhaan levon!

Makuuhuoneen tulee olla rauhallinen ja turvallinen paikka, joka kutsuu nukkumaan. Mitä enemmän häiriöitä unesi tiellä on, sitä vaikeammaksi nukahtaminen muuttuu.

Näillä vinkeillä nukut paremmin:

1. Tee huoneesta pimeä

Himmennä valoja, kun nukkumaanmenoaika lähestyy. Kehosi on ohjelmoitu nukahtamaan, kun on pimeää. Kirkas valo estää pimeähormoni melatoniinin toiminnan. Jos makuuhuoneeseesi paistaa katuvalo, harkitse pimennysverhojen asentamista. Tiesitkö, että pimennysverhoja saa monenlaisissa väreissä ja kuoseissa? Sisustuksen ei siis tarvitse kärsiä.

2. Poista valoärsykkeet

Piilota digitaaliset kellot ja muut hohtavat elektroniset laitteet. Jos tiedät, että sinun pitää käydä vessassa öisin, laita käytävään yövalo, joka estää sinua kompastumasta. Yövalo on parempi kuin kirkas kattolamppu, sillä kirkas valo vaikuttaa melatoniinitasoihin.

3. Viilennä huone

Ruumiinlämpötilasi laskee luonnollisesti, kun nukahdat. Voit nopeuttaa nukahtamisprosessia totuttamalla kehosi matalampaan lämpötilaan jo ennen kuin menet sänkyyn. Makuuhuoneen lämpötilan tulisi olla noin 17–20 astetta.

4. Hiljaisuutta, kiitos!

Paksusta matosta ja jykevistä kaihtimista voi olla apua, jos naapurista tai ulkoa kantautuva hälinä saa makuuhuoneesi tuntumaan sotatantereelta. Ohiajavan ambulanssin tai kadulla huutelevan humalaisen mekastus saattaa herättää sinut varsinkin, jos unesi on kevyemmässä vaiheessa. Rentoutuskasetti tai musiikki voi helpottaa nukahtamista, mutta käytäthän soitinta, joka sammuu itsestään.

5. Rauhoita makuutila

Poista huoneesta ylimääräiset ärsykkeet, kuten juoksumatto, tietokone ja tv. Makuuhuoneen tulee olla rentouttava tila, joten jätä stressi oven ulkopuolelle. Voit tehdä makuuhuoneesta kutsuvan kauniilla, rauhoittavilla väreillä ja mieluisilla valokuvilla.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja