Tältä näyttää Dome Karukosken odotettu kansainvälinen suurelokuva – uusi Tolkien-traileri julki

Karukosken Tolkien-elokuvan uusi traileri 2:11
Tolkien saa ensi-iltansa toukokuun 3. päivänä.

Suomalaisohjaaja Dome Karukosken ohjaama Tolkien-elokuva saa ensi-iltansa toukokuun alussa. Uusi traileri julkaistiin tällä viikolla.

Ohjaaja Dome Karukosken Fox Searchlight -studiolle ohjaama kansainvälinen suurelokuva Tolkien saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina 3. toukokuuta 2019.

Elokuvasta on nyt julkaistu toinen traileri. Katso traileri ylempänä.

Tolkien sijoittuu Taru sormusten herrasta -romaanien kirjoittajaJ. R. R. Tolkienin (1892–1973) nuoruusvuosiin. Orpo nuorukainen löytää ystävyyden, rakkauden ja taiteellisen inspiraation koulunsa kaveriporukasta. Uhkana on kuitenkin ensimmäinen maailmansota.

Pääroolissa Tolkienina nähdään muun muassa hittielokuvista Poika (2002) ja Mad Max: Fury Road (2015) tuttu Nicholas Hoult. Tolkienin rakasta Edithiä esittää Lily Collins.

Tolkienin Suomen ensi-ilta on samaan aikaan Iso-Britanniassa järjestettävän maailmanensi-illan kanssa.

– Koen suureksi kunnianosoitukseksi, että Fox Searchlight on antanut luvan näyttää elokuvan Suomessa näin aikaisessa vaiheessa, heti sen ensimmäisellä esitysviikolla tuoden maailmanensi-illan tunteen Suomeen. Yleisöt sekä kirjailijan että ohjaajan kotimaassa saavat kokea elokuvan nyt samana päivänä, Karukoski sanoi taannoin jakeluyhtiö Nordisk Filmin tiedotteessa.

– Elokuva on tyyliltään ja muodoltaan näköiseni. Niinpä toivon, että aikaisemmista elokuvistani nauttineet pitävät myös Tolkienista. Se on kaunis, iloinen, surullinen ja elokuvana kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen suurimmalle kirjailijalle.

Fox Searchlight -studion menestyselokuvia vuosien saatossa ovat olleet muun muassa parhaan elokuvan Oscar-pystillä palkitut Slummien miljonääri (2008), 12 Years a Slave (2013), Birdman (2014) ja The Shape of Water (2017).

Muita yhtiön tunnettuja elokuvatuotantoja ovat Housut pois! (1997), Sideways (2004), Juno (2007), The Grand Budapest Hotel (2014), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) ja Black Swan (2010).

Lue myös:

    Uusimmat