Dome Karukosken kansainvälinen suurelokuva Tolkien saa ensi-iltansa toukokuussa: "Kloppi on oppinut taas pikkaisen lisää elokuvanteosta"

1:00
Dome Karukosken Tolkien-projektista uutisoitiin kesällä 2017.

Suomalaisohjaaja Dome Karukosken ohjaama Tolkien-elokuva saa ensi-iltansa Suomessa samaan aikaan Iso-Britanniassa järjestettävän elokuvan maailmanensi-illan kanssa.

Ohjaaja Dome Karukosken Fox Searchlight -studiolle ohjaama kansainvälinen suurelokuva Tolkien saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina 3. toukokuuta 2019.

Ensi-ilta on samaan aikaan Iso-Britanniassa järjestettävän maailmanensi-illan kanssa.

– Koen suureksi kunnianosoitukseksi, että Fox Searchlight on antanut luvan näyttää elokuvan Suomessa näin aikaisessa vaiheessa, heti sen ensimmäisellä esitysviikolla tuoden maailmanensi-illan tunteen Suomeen. Yleisöt sekä kirjailijan että ohjaajan kotimaassa saavat kokea elokuvan nyt samana päivänä, Karukoski sanoo jakeluyhtiö Nordisk Filmin tiedotteessa.

– Elokuva on tyyliltään ja muodoltaan näköiseni. Niinpä toivon, että aikaisemmista elokuvistani nauttineet pitävät myös Tolkienista. Se on kaunis, iloinen, surullinen ja elokuvana kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen suurimmalle kirjailijalle.

Karukosken mukaan Tolkienin tarina kertoo ystävyydestä, rakkaudesta ja siitä, mitä mielikuvitus voi saada aikaiseksi.

– Olen siitä valtavan ylpeä ja tuntuu siltä, että kloppi on oppinut taas pikkaisen lisää elokuvanteosta, ohjaaja sanoo.

Tolkien-elokuva tutustuttaa katsojat maailmankuulun kirjailijan J. R. R. Tolkienin nuoruusvuosiin.

– Tämä on iso asia kotimaiselle elokuva-alalle. Tolkien on meille suomalaisille todella mielenkiintoinen, sillä hän oli hyvin perehtynyt suomalaiseen mytologiaan ja kieleen, ja kirjoitti muun muassa oman versionsa Kalevalan Kullervosta. Ohjaaja Dome Karukoski ja leikkaaja Harri Ylönen ovat tehneet tästä kirjailijalegendasta hienon elokuvan, jota voi syystä kutsua kevään elokuvatapaukseksi, Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman iloitsee tiedotteessa.

Fox Searchlight -studion menestyselokuvia vuosien saatossa ovat olleet muun muassa parhaan elokuvan Oscar-pystillä palkitut Slummien miljonääri (2008), 12 Years a Slave (2013), Birdman (2014) ja The Shape of Water (2017).

Muita yhtiön tunnettuja elokuvatuotantoja ovat Housut pois! (1997), Sideways (2004), Juno (2007), The Grand Budapest Hotel (2014), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) ja Black Swan (2010).

Katso Tolkien-traileri alla.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja