Dome Karukoski lupaa, että Tolkien-elokuvasta löytyy myös Suomi-viittauksia: "Perinne jatkuu"

Dome Karukosken tuoreen Tolkien-ohjauksen tiimissä on mukana myös suomalaisia.

Suomalaisia menestyselokuvia ohjannut Dome Karukoski luo tällä hetkellä uraa Hollywoodissa. Karukosken tuorein ohjaus J.R.R. Tolkienista saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa toukokuussa. Elokuva kuvattiin vuoden 2017 lopulla.

Dome Karukoski ei aio muuttaa Kaliforniaan, vaikka ura urkenee Hollywoodissa. Tolkienin kuvaukset ja jälkityöt veivät hänet kuukausiksi Englantiin, mutta osa leikkaamisesta oli mahdollista tehdä Helsingissä.

– Asun Helsingin ja Lontoon välissä, Karukoski sanoo.

Hän sai Tolkienin leikkaajaksi pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Harri Ylösen.

– Tuottajilla oli iso luottamus siihen, mitä teen ja kenet haluan mukaan. Vanhaa tiimiäni olivat Tolkienissa mukana suomalaisista myös apulaisohjaaja Antti Lahtinen ja tuotantokoordinaattori Jannika Öberg. Suomalaisia oli myös pienemmissä tehtävissä.

Elokuvassa tulee olemaan Suomi-viittauksia, ohjaaja lupaa. Tolkien tunnetusti lainasi mytologiaansa aineksia muun muassa Kalevalasta.

– Olen lisännyt elokuvaan pieniä Suomi-juttuja. Tämä perinne jatkuu, Karukoski sanoo viitaten Renny Harliniin, jonka menestyselokuvissa oli silmäniskuja suomalaiskatsojille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja