Taloyhtiöiden syksyisistä yhtiökokouksista voi tulla koronalinkoja – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila, jossa ollaan kuin sillit suolassa"

Taloyhtiö koristeli ikkunat tsemppausviestein ylhäältä alas Herttoniemessä 0:16
Katso video: Taloyhtiö koristeli ikkunat tsemppausviestein ylhäältä alas Herttoniemessä kevään koronavirusepidemian keskellä

Viime keväältä koronarajoitusten takia syksylle siirretyt taloyhtiöiden yhtiökokoukset voivat Kiinteistöliiton mukaan muodostaa riskin viruksen leviämiselle, jos riittäviin varotoimiin ei ryhdytä.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen sanoo Uutissuomalaiselle, että elo–syyskuussa pyörii kova yhtiökokousrumba. Taloyhtiöiden on pidettävä yhtiökokouksensa syyskuun loppuun mennessä.

Julkisista kokoontumisista annetut henkilömäärärajoitukset eivät ole enää voimassa, mutta varovaisuuteen on syytä toisen korona-aallon uhatessa.

– Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila, jossa ollaan kuin sillit suolassa. Kehotamme yhtiöitä huolehtimaan myös riittävistä turvaväleistä. Suositamme myös etäkokouksia, Pynnönen neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat