Mainos

Taloustutkimus: Nokian tulevaisuus täynnä kysymysmerkkejä

Nokian tulevaisuus näyttää tällä hetkellä Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Kari Roosen mielestä täysin avoimelta.

- Jos kaksi heikkoa liittoutuu yhteen, ei ole ollenkaan varmaa, että siitä syntyy yksi vahva yksikkö. Vähän on sellainen olo, että onko tästä liitosta mihinkään, mutta se jää nyt nähtäväksi.

Roose viittaa näkemyksellään sekä Nokian että Microsoftin viime vuotiseen markkinaosuuksien laskuun. Yhteystyöhön liittyy siis paljon kysymysmerkkejä.

Vaihtehdot olivat vähissä

Tämä on ilman muuta iso muutos Nokialle, mutta vaihtoehdothan olivat todella vähissä. Microsoft oli Nokialle mielestäni todennäköisin liittolainen, sillä sieltä löytyi motivaatiota, eikä Microsoft ole Nokian suurin kilpailija, Roose sanoo.

Nokia-päätösten jälkeen yhtiön osakkeet ovat syöksyneet pörssissä, mikä kielii siitä, että markkinat eivät ole olleet uutisiin tyytyväisiä. Roosen mukaan mielikuvat kuitenkin pelaavat suurta roolia siinä, mistä suuri yleisö loppujen lopuksi kiinnostuu.

- Voisi ajatella, että Nokian osakkeiden lasku pörssissä liittyy juuri mielikuviin Windowsista. Haluavatko ihmiset sitä, että Windows tulee näkyvästi puhelimiin, Roose kysyy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.