Taloussanomat: Posti harkitsee joidenkin töiden siirtämistä Viroon

Posti harkitsee toimistotöiden siirtämistä Tallinnaan, uutisoi Taloussanomat torstaina.

Posti harkitsee Taloussanomien mukaan joidenkin työnkuvien siirtämistä Tallinnaan osana käynnissä olevia yt-neuvotteluja.

Talous- ja rahoitusjohtaja Tom Jansson kertoi lehdelle, että Postilla on "erilaisia suunnitelmia" osana yt-neuvotteluja. Töiden siirtämistä Viroon Jansson ei kiistänyt.

Postista ei kommentoitu suunnitelmia, kun MTV Uutiset kysyi asiasta perjantaina. Asiasta saadaan lisää teitoa yt-neuvotteluiden päätyttyä maaliskuun loppuun mennessä.

Vähennystarve 236 henkilöä

Posti aloitti tammikuun lopussa yt-neuvottelut ja kertoi tavoittelevansa 150–200 miljoonan euron kustannussäästöjä seuraavan kolmen vuoden aikana.

Vähennystarve on enintään 236 henkilöä hallinnossa ja palvelutuotannossa. Lisäksi palvelutuotannossa tarvitaan merkittävästi lisää osa-aikaistamisia ja lomautuksia.

Yhteensä yt-neuvottelut koskevat noin 6000 ihmistä.

Jakelumäärät 1950-luvun tasolla

Posti kertoi tiedotteessaan, että kirjeiden ja painettujen sanomalehtien jakelumäärä on pudonnut viimeisen kymenen vuoden aikana 1950-luvun tasolle. Kehityksen odotetaan jatkuvan edelleen.

Sipilän hallituskaudella myös postipalveluiden kilpailu vapautettiin vuonna 2016. Posti huomautti tiedotteessan toimivansa markkinaehtoisesti ilman valtion tukea, toisin kuin monet muut postialan toimijat Euroopassa.

Kasvua haetaan kasvavilta markkinoilta: verkkokaupasta ja logistiikkapalveluista.

Lue myös:

    Uusimmat