Ilmainen poste restante ei poistukaan vielä – posti lykkää uudistusta

Poste restante -lähetysten noutaminen ei muutu maksulliseksi vielä 1. maaliskuuta alkaen. Palvelun muutosta maksulliseksi lykätään, sillä Posti haluaa odottaa viranomaisten lausuntoja ennen muutoksen toteutusta. Myös noutoposti-palvelu pysyy vielä maksuttomana, Posti kertoo tiedotteessaan.

– Liikenne- ja viestintävirasto Traficom selvittää parhaillaan asiaa. Olemme päättäneet siksi lykätä maksullisuuden käyttöönottoa. Selvitämme myös edelleen vaihtoehtoisia ratkaisuja erityispalvelun toteuttamiseksi, sanoo Postin kuluttajakirjepalveluista vastaava johtaja Noora Laaksonen tiedotteessa.

Palvelut ovat olleet tähän asti maksuttomia

Poste restante ja noutoposti ovat erityispalveluja, jotka ovat tähän asti olleet maksuttomia palveluja. Laaksosen mukaan tulevalla maksulla Posti pystyy kattamaan osan erityispalvelun ylläpitokustannuksista ja siten varmistamaan palvelun jatkuvuuden. Poste restante -erityispalvelu ei kuulu postilaissa säädetyn yleispalvelun piiriin eikä Postilla ole velvollisuutta palvelun ylläpitämiseen, tiedotteessa todetaan.

Laaksonen muistuttaa, että myös postilaki mahdollistaa poikkeavista jakelujärjestelyistä perittävän kohtuullisen maksun. Posti toimii ilman julkista rahoitusta, minkä takia Postin tarjoamat palvelut ovat lähtökohtaisesti maksullisia, ellei laissa erikseen ole palvelun maksuttomuudesta säädetty.

– Poste restanten ylläpidosta syntyy nykyisin ylimääräinen miljoonaluokan euron kustannus ja yhtenä vaihtoehtona on ollut palvelun lopettaminen. Maksullisuus mahdollistaa palvelun ylläpitämisen. Myös monissa muissa maissa palvelusta otetaan maksu, sanoo Laaksonen tiedotteessa.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja