Tallitoveri otti kantaa Sebastian Vettelin asemaan Ferrarilla – nelinkertainen maailmanmestari puhui jo lopettamisen jälkeisestä ajasta

4:50
Videolla Mika Salo pohtii F1-kalenterin aikataulutusta.

Ferrarin Charles Leclerc kommentoi Sebastian Vettelin kutkuttavaa sopimustilannetta. Vettel sen sijaan vihjasi jo ajatuksistaan F1-uran jälkeen.

Leclerc, 22, otti yllättäen Ferrarin ykköskuskin paikan viime kaudella ja sijoittui kuljettajien kisassa neljänneksi. Leclercin sopimusasiat ovat kunnossa, sillä hän pysyy italialaistallissa ainakin vuoteen 2024 asti.

Nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin sopimus sen sijaan umpeutuu tämän kauden jälkeen. Hänet on yhdistetty Ferrarin lisäksi ainakin Renaultille.

Motorsportin haastattelema Leclerc kommentoi Motorsportille, että epävarma tilanne ei tule vaikuttamaan saksalaisen suoritukseen.

– Olen erittäin onnellinen asemastani, kun minulla on pitkä sopimus. Osaan myös asettua hänen asemaansa, koska minulla oli kahden viime kauden ajan vain vuoden sopimus.

– En usko kuitenkaan, että se häiritsee häntä paljon. Vettel on vahva kuski, ja odotan hänen ajavan hyvin joka tapauksessa.

Kolari toi särön

Leclerc sanoi, että hänelle Vettelin jatkaminen sopii hyvin, mutta hän on avoin myös Ferrarin mahdolliselle päätökselle vaihtaa toista kuskia.

Kaksikon suhde on ollut koetuksella, eikä vähiten Brasilian GP:ssä nähdyn yhteenoton takia. Molemmat joutuivat keskeyttämään kolarin takia.

– Viime vuonna oli hankalia hetkiä, mutta meidän suhteemme pysyi ennallaan. Olemme molemmat riittävän kypsiä ymmärtämään eron mitä tapahtuu radalla ja sen ulkopuolella.

Vettel haaveilee opiskelusta

Vettel kertoi jo tallin Twitter-tilin haastattelulla suunnitelmistaan uran jälkeen. Hän kertoi harkitsevansa konetekniikan opiskelua yliopistossa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja