Tallink Siljan Suomen ja Ruotsin välisillä laivareiteillä jopa 25 prosenttia matkustajista on ruotsalaisia – näin yhtiö kommentoi: ”Ruotsalaisilla mahdollisuus ostaa lippuja kaikille matkoillemme"

2:08
Katso video: Riian risteilyjen suosio yllätti Tallinkin

Tallink Silja myy matkojaan ruotsalaisturisteille tavalliseen tapaan. Matkustajien tulee kuitenkin allekirjoittaa ennen matkaa vahvistus, jolla matkustaja todistaa olevansa terve.

Tallink Siljan laivareiteillä reissaavat ruotsalaismatkustajat ovat herättäneet huolta suomalaisissa turisteissa. Aihe on herättänyt keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Tallink Siljan Viron viestintäjohtaja Katri Linkin mukaan palaute on saavuttanut myös yhtiön.

Linkin mukaan yhtiön linjaus ruotsalaisten matkustajien sallimisesta reiteille perustuu siihen, että rajat maiden välillä eivät ole suljettuina.

– Ruotsalaisilla on mahdollisuus ostaa lippuja kaikille matkoillemme. Painotamme kuitenkin kaikille asiakkaillemme, että heidän tulee perehtyä ja noudattaa maakohtaisia rajoituksia ja sääntöjä matkustukseen liittyen.

Mahdollisuus on haluttu säilyttää

Laivayhtiö Viking Line tiedotti aikaisemmin heinäkuun alussa, ettei se toistaiseksi myy ruotsalaisille mini- ja päiväristeilyjä Tukholman ja Turun väliselle reitille.

Linkin mukaan Tallink Siljalla lipunmyynti ruotsalaisille säilyy normaalina eikä sen sulkemista harkita.

– Aina on ihmisiä, joiden täytyy syystä tai toisesta matkustaa. Oli se sitten esimerkiksi perhesyistä tai työn takia, Link perustelee.

Linkin mukaan lipunmyynti on haluttu säilyttää avoinna kaikille, jotta matkustamisen mahdollisuus voidaan taata heille, jotka sitä tarvitsevat.

Linkin mukaan henkilöt, jotka ovat sairaita tai oireilevat, eivät pääsee nousemaan laivaan. Matkustajien terveys pyritään varmistamaan lomakkeella, jonka jokainen matkustaja allekirjoittaa ennen laivaan nousua.

Neljäsosa matkustajista ruotsalaisia

Linkin mukaan yhtiön Suomen ja Ruotsin välisen laivaliikenteen matkustajista noin 25 prosenttia on tällä hetkellä ruotsalaisia.

Erityisesti turistien määrä on Linkin mukaan ollut kuitenkin vähäistä, sillä ruotsalaisturisteja odottaa 14 päivän karanteeni Suomessa, Latviassa, Liettuassa ja Virossa.

– Meillä ei tästä syystä ole juurikaan ruotsalaisia matkustajia, sillä harva haluaa jäädä kahden viikon mittaiseen karanteeniin. Monet ruotsalaiset näyttävät lomailevan tänä kesänä kotimaassaan.

Poikkeuksellista markkinointia

Suomen ja Ruotsin tartuntalukujen erot pyritään huomioimaan yhtiön markkinoinnissa. Linkin mukaan Tallink Silja markkinoi suomalaisille ja ruotsalaisille tällä hetkellä eri reittejä ja matkoja, jotta turistit pystyttäisiin pitämään erillään toisistaan.

Suomalaisille matkoja markkinoidaan esimerkiksi Tallinnaan, Riikaan ja Saarenmaalle. Linkin mukaan matkakohteet ovat sellaisia, joissa tartuntatilanne vastaa Suomen lukuja.

Ruotsalaisten matkustamista Suomeen yhtiö ei rajoita, vaikka maiden tartuntaluvut eroavat toisistaan rajusti. Linkin mukaan yhtiö ei kuitenkaan ole tietoinen, että ruotsalaisturistit olisivat levittäneet koronavirusta risteilyillä.

– Tietoomme ei ole tullut tällaisia tapauksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja