Silja Europan piti koronan jälkeen olla putipuhdas, joten perheenäiti uskalsi varata risteilyn: hytti paljasti karmean saastan, myös hissi syljen peitossa – näin laivayhtiö vastaa

Silja Europan piti koronan jälkeen olla putipuhdas, joten perheenäiti uskalsi varata risteilyn – kuvat paljastavat karmean saastan 0:27
Tältä et haluaisi hytin vessan ja laivan pintojen näyttävän, kun astut lomamatkalle – katso videolta, miten siivottomalta laiva näytti.

Silja Europalla 9. heinäkuuta matkustanut nainen on järkyttynyt laivan likaisuudesta. Hänen mukaansa hänen hyttiään ei ollut siivottu ollenkaan ja myös osa yleisistä tiloista oli tahraisia. Tallink Siljan mukaan yhtiön laivoja on siivottu ja desinfioitu tänä kesänä tavallista huolellisemin.

MTV Uutisten lukija kertoo olleensa lastensa kanssa matkalla Silja Europalla 9. heinäkuuta. He olivat varanneet matkan muutama päivä sen jälkeen, kun uutisissa oli kerrottu laivoilla todetuista korona-altistuksista.

– Aloin miettimään, uskaltaako sinne mennä. Kysyin asiakaspalvelusta Tallinkilta, onko hytit varmasti desinfioitu aina ennen seuraavia matkustajia ja onko siivousta tehostettu muutenkin laivassa, lukija kertoo viestissään.

Tallinkilta oli kerrottu naiselle, että siivous on kunnossa. Mutta totuus oli toisennäköinen.

– Kun menimme lasten kanssa Europalle, hytti oli karmeassa kunnossa. Poika meni vessaan, jossa olivat ripulit pöntössä ja joka paikka likainen. Huomasimme koko hytin olevan kokonaan siivoamatta edellisten jäljiltä. Myös vuodevaatteet oli edellisten jäljiltä, lukija ihmettelee. 

Nainen valitti hytin sotkuista laivan henkilökunnalle. Seurueelle annettiin uusi hytti tunnin odottelun jälkeen. 

”Siivottomuus ei rajoittunut hyttiin”

Naisen mukaan siivottomuus Silja Europalla ei rajoittunut hyttiin.

– Heti laivaan mennessämme huomasimme yleisissä tiloissa olevan järkyttävän likaista. Otin kuvia syljetyistä hissin ovista ja hissin napeista, jotka olivat todella lähmäisiä ja likaisia. Syljeskelty oli yleisissä paikoissa! Ei ollut siis todellakaan siivottu.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

”Kyseessä poikkeustapaus”

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd pahoittelee tapahtunutta MTV Uutisten haastattelussa.

– On tosi ikävää, jos hytti on jäänyt siivoamatta edellisten jäljiltä, mutta niitä valitettavasti silloin tällöin tapahtuu.

– Jos matkustaja huomaa hyttiin mennessään, että sitä ei ole siivottu, pitää heti ottaa yhteyttä laivan infoon. Silloin pystytään hoitamaan asia kuntoon paikan päällä. Missään nimessä ei kannata jäädä itse siivoamaan tai asiaa murehtimaan, Nöjd sanoo.

"Olisikohan edellinen matkustaja sylkenyt?"

Hississä ja muissa yleisisissä tiloissa olleita sotkuja Nöjd ihmettelee.

– Onkohan juuri joku edellinen matkustaja sotkenut hissiä tai sylkenyt siihen tai muuten? Meillä kyllä tällä hetkellä siivotaan tosi tehostetusti kaikkia paikkoja, kuten hissin nappuloita, kaiteita ja kahvoja, joihin ihmiset koskevat.

– Varmasti tuollakin laivalla on siivottu, mutta en osaa sanoa, miksi juuri siinä kohtaa on ollut epäsiistiä. Niistäkin kannattaa heti ilmoittaa laivan miehistölle, että voidaan heti mennä siivoamaan lisää.

Nöjdin mukaan asiakkaat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä siivouksen tasoon ja esimerkiksi siihen, että käsidesiä on ollut tarjolla kaikkialla.

Matkustajienkin toimissa korjaamisen varaa

Nöjd kertoo, että asiakkaat ovat käyttäneet esimerkiksi käsidesiä ahkerasti, mutta korjattavaakin toiminnassa olisi.

– Toisille esimerkiksi turvavälin pitäminen ei ole enää niin tärkeää kuin toisille. Laivoilla huomaa kaikenlaista käytöstä.

– Toivoisimme kuitenkin, että kaikki matkustajat kuuntelisivat kuulutuksia ja seuraisivat miehistön ohjeita. Näin saisimme yhteyspelillä tämän kesän toimimaan mahdollisimman turvallisesti.

Laivamatkat ovat kiinnostaneet

Tallink Siljan laivoille otetaan koronan takia tällä hetkellä matkustajia vain 75 % kapasiteetista. Matkustajat ovat olleet enimmäkseen suomalaisia mutta myös virolaisia ja latvialaisia.

Osa laivoista on ollut täynnä.

– Esimerkiksi Helsinki–Riika-reitin joillain lähdöillä on voinut tulla 75 %:n raja vastaan. Helsinki–Tallinna-reitillä meillä on niin paljon kapasiteettia, että sieltä löytyy vielä tilaa, jos päivästä voi joustaa.


Lue myös:

    Uusimmat