Tällainen tilanne Hämeenlinnan poliisiampumista edelsi – sosiaalityöntekijöiden kotikäynti kärjistyi laukaustenvaihdoksi: KRP vaikenee, kumpi ampui ensin, mies vai poliisi

1:39
Käräjäoikeus määräsi tänään 38-vuotiaan miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä murhan yritykseen – näin tyutkinnanjohtaja kommentoi tapahtumia.

Hämeenlinnassa perjantaina poliisia ampunut, vuonna 1983 syntynyt mies vangittiin todennäköisin syin murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Poliisi on jo kuullut osaa veriteon silminnäkijöistä.

Rikostapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista kertoo, että poliisipartio oli alun perin mennyt sosiaalityöntekijöiden tueksi Hämeenlinnan Kettumäessä Karhuntiellä sijaitsevalla kerrostalolle.

– Paikalla on ollut siviilejä, poliisit ja sosiaalityöntekijöitä, mutta aika hiljaa joudun heidän määristään, toimistaan ja rooleistaan olemaan, Huhta-aho sanoo tutkinnan keskeneräisyyteen vedoten.

Hämeenlinnan kaupunki julkaisi eilen asiasta oman ulostulonsa. Tiedotteessa vahvistettiin kaupungin sosiaali- ja kriisityöntekijöiden joutuneen hengenvaaralliseen tilanteeseen. Kaupungin mukaan Kanta-Hämeen sosiaalihuoltohistoriassa ei ollut ennen koettu yhtä vaarallista läheltä piti -tilannetta. 

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty mies ja hänen kumppaninsa ovat muuttaneet kerrostaloon viime kesän aikaan, ja miehellä on pieni lapsi.

Käräjäoikeuden tiedoista selviää, että tapahtumien taustalla oli huostaanottotilanne.

Vangitseminen sairaalapedillä

Huhta-aho ei kommentoi edelleenkään, ampuiko poliisi ensin miestä vai mies poliisia. Murhan yrityksen kohteeksi joutui yksi poliisimies.

Silminnäkijän mukaan poliisi oli ampunut miestä jalkaan ja selkään. Vangitsemisistuntoon Taysista etäyhteyden välityksellä osallistunut mies loi istunnon alussa katseensa apeana alaviistoon ja piteli kättään sängyn sivupöydällä. Sänkyä ympäröivät monenlaiset tekniset laitteet.

Poliisin tarkoitus on kuulustella häntä lähitulevaisuudessa. 

– En voi vammoihin ja terveydentilaa koskeviin asioihin pureutua, tutkinnanjohtaja vastasi kysymykseen epäillyn vammojen vakavuudesta.

Ammuskelussa haavoittunut poliisi pääsi sairaalasta pois lauantaina. Tutkinnanjohtajan mukaan haavoittuneen poliisin tilanne on “olosuhteisiin nähden hyvä”.

0:52
Video kertoo: Tältä näyttää Hämeenlinnan Kettumäessä rikospaikalla

Silminnäkijöitä jo kuultu

Poliisi ei kommentoi onko epäillyn käyttämä ase virkavallan hallussa. Silminnäkijän mukaan poliisi oli kulkenut kerrostalon pihassa lauantaina koiran kanssa “pusikoita kierrellen”.

– Se jääköön naapureiden arvailujen varaan, millä asialla siellä ollaan oltu. Joitakin kuulemisia (silminnäkijöiden) on jo tehty. Mutta tätä vielä paikkaillaan ja tavoitellaan ihmisiä tässä mielessä. Taustat ja pihan tapahtumat pysyvät yhä suurelta yleisöltä pimennossa, Huhta-aho toteaa.

Tutkinnanjohtaja ymmärtää, että vakava rikostapaus kiinnostaa yleisöä ja asiasta kaivattaisiin lisäselvyyttä. Hän kuitenkin huomauttaa, ettei esitutkinnassa ilmi tulevia seikkoja voida tuoda esiin reaaliaikaisesti tutkintaa haittaamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja