Tällainen on trendaava Cold Girl Makeup: "Tarkoitus tehdä kaunista jostain, mikä ei perinteisesti ole viehättävää"

Kauneustutoriaali Fannin tapaan – Fanni testaa TikTokin kauneuskikat 8:09
KATSO MYÖS: Onko TikTokin kauneuskikoissa mitään järkeä? Pistimme suosituimmat meikkivinkit testiin.

Joulun suosituin kauneustrendi on hyisen jäinen aina rohtuneisiin huuliin asti.

TikTokista rantautuu valtavirtaan jatkuvasti erilaisia erikoisia kauneustrendejä. Aiemmin syksyllä moni meikkasi itsensä herkän itkeneen näköiseksi, mutta nyt joulun pyhien alla trenditietoisimmmat ovat pyyhkineet glitterkyyneleet pois poskiltaan ja meikkaavat itsensä nyt kylmettyneen näköisiksi. Kyseessä on Cold Girl Makeup.

– Tämä on se uusi trendi, Sophia Ciabattoni, 19, kertoo New York Postille.

Hän on yksiä kylmettyneen #ColdGirlMakeup -trendin vannoutuneita faneja. Sen sijaan, että odottaisit tuntikausia kylmässä pakkasen purressa poskesi punaisiksi ja huultesi rohtuessa, käytetään trendin saavuttamiseen kosmetiikkaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Ciabattoni aloittaa levittämällä matan lopputuloksen jättävän meikkivoiteen huulilleen ja kiinnittää sen irtopuuterilla paikoilleen. Ihonvärinen peitevoidekin voi toimia. Mitä vain, jotta huulten luontainen punakkuus saadaan piilotettua.

Tämän jälkeen Ciabattoni levittää huulille sipauksen punaista huulivoidetta. Jotta lopputulos on toivotunlainen talvisen pakkasen rohtuneiksi suutelema, väri täytyy lisätä vain huulten keskelle, josta sitä voi sormilla pehmeästi häivyttää kohti huulten ulkonurkkia.

– Tässä on tarkoitus tehdä kaunista jostain, mikä ei perinteisesti ole viehättävää, Ciabattoni kuvailee talvista meikkitrendiä.

Lisää sitten silmien alle, nenänpieliin, leukaan ja huulillesi poskipunaa, jossa on siniseen taittava kylmä pohjasävy. Käytä hellää kättä ja maltillisesti mattaisen lopputuloksen antavaa poskipunaa.

Lisää lopuksi hohdetta sisältävää korostuspuuteria silmien sisänurkkiin, alaripsien tyveen ja nenänpäähän. Voit imitoida tuoreiden lumihiutaleiden kiiltoa silmiisi glitterisellä eyelinerilla.

Söpö ja nostalginen meikkitrendi

Cold Girl Makeup trendaa parhaillaan TikTokissa. Avainsanan takana on reilusti yli 60 miljoonaa katselukertaa. Videoissa vinkataan erilaisista matan lopputuloksen antavista meikkivoiteista, ihastellaan talvisia rusoposkia ja punoittavia nenänpäitä, sekä meikataan huulia pakkasen puremiksi.  

Myös suomalainen Maria Alexandra kokeili meikkitrendiä. Hänen versionsa on hiukan juhlavampi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Julkkiksista muun muassa Emily Ratajkowski ja Kylie Jenner on nähty kokeilleen meikkiä.

– Aloin nähdä Pinterestissä ja muualla videoita tytöistä lumessa posket punoittavina ja ajattelin sen olevan tosi söpöä, syksyn itkumeikkitrendin takana ollut Zoe Kim Kenealy, 26, kommentoi.

Moni kertoo, että trendissä on nostalginen taustavivahde.

– Tehdessäni Cold Girl Makeup -lookia, menen ajassa taaksepäin aikaan, kun minulla ja sisaruksillani oli talvisin punoittavat posket, lumihiutaleita ripsissämme ja rohtuneet huulet, Jessica Zhang, 20, kommentoi trendiä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä

Hänen "lumiprinsessa"-niminen meikkinsä on kerännyt TikTokissa lähes neljä miljoonaa katselukertaa. Hänen mukaansa trendi ei ole monimutkainen, eikä se vaadi kymmeniä eri tuotteita.

– Kuka vain voi kokeilla tätä. Se näyttää hyvältä kaikilla, Zhang kertoo.

Meikki on universaali ja sopii muillekin kuin luonnostaan kalpeahipiäisille naisille.

Lue myös:

    Uusimmat