Tällainen on Suomen parhaaksi hostelliksi valittu turkulainen Laivahostel S/S Bore

MTV vieraili vuoden hostelliksi valitulla risteilylaiva Borella – astu sisään 60-luvun risteilyjen tunnelmaan! 5:58
Miten ihmeessä Punaisella merellä ja Välimerelläkin seilannut alus on päätynyt hostelliksi Turkuun? MTV Uutiset vieraili palkitussa hostellissa.

Laivahostel S/S Bore valittiin Suomen parhaaksi hostelliksi jo toista kertaa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Palkittu laivahostel S/S Bore toimii Aurajoen länsirannalla Turussa. Hostelli ei kuulu mihinkään ketjuun, eikä muutenkaan ole aivan perinteinen reppureissaajan suosima hostelli. Hostellia pyöritetään nimittäin vuonna 1960 valmistuneessa entisessä S/S Boren risteilyaluksessa.

Aluksella on takana hyvin värikäs historia, joka myös näkyy kaikkialla laivassa. On todennäköistä, että juuri historiallisten tapahtumien ja legendaaristen julkkisvieraiden takia Bore herättää monen suomalaisen ja kansainvälisen matkailijan mielenkiinnon.

Parhaan hostellin valinnan teki Suomen Hostellijärjestö ry:n hallitus, ja se perustui hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tuloksiin. Äänestys on ollut kaikille avoin, ja ääniä annettiin yli 800. S/S Boren saamissa yleisöäänissä nousi vahvasti esiin juuri paikan erityislaatuisuus ja elämyksellisyys paitsi itse kohteena, mutta myös sen aistittavan tunnelman puolesta.

Tarina esimerkiksi kertoo, että Bore-varustamon suurin osakkeenomistaja Hans von Rettig matkusti usein Tukholmaan omassa varustajahytissään. 1960-luvun lopulla laivalla matkusti myös presidentti Urho Kekkonen, joka majoittui hyttiin kannelle kuusi. Presidentille pyydettiin Hans von Rettigin hyttiä, mutta tämä kieltäytyi antamasta sitä Kekkosen käyttöön.

Mutta miten ihmeessä Punaisella merellä ja Välimerelläkin seilannut alus on päätynyt hostelliksi Turkuun? Katso yllä olevalta videolta MTV Uutisten vierailu palkitussa laivahostel S/S Boressa.

Osittainen lähde: Suomen Hostellijärjestö ry

Lue myös:

    Uusimmat