Matkustajalaivojen buffetit ovat houkutelleet suomalaismatkustajia reissuun jo vuosikymmenten ajan. Vanhojen klassikkoannosten rinnalle kehitellään jatkuvasti myös uusia houkuttimia.
Tallink Siljan tekemän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan ruoka ja nimenomaisesti buffet on nuorille selkeästi tärkein seikka laivalla. Laivamatkoilta ravintolaruokaa odottaa 67 prosenttia nuorista.
Silja Serenaden keittiöpäällikkö Sami Leinon mukaan buffetruoka houkuttelee risteilyille myös muita ikäluokkia.
– Se on monelle risteilyn kohokohta. Laivamatka voidaan varata myös pelkän buffetin takia, Leino kertoo MTV Uutisille.
Lue myös: Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Perinteistä ja uutta joulubuffetissa
Marraskuussa starttaava joulukausi on buffetsesongeista suosituin.
– Joulu itsessään on hyvin klassinen teema, niin se on helppo rakentaa. Suunnittelu on alkanut jo viime keväänä.
Tallink Siljan lisäksi omat joulubuffetinsa kattavat myös Viking Line ja Eckerö Line. Perinteisen kalapöydän, kinkun ja laatikoiden rinnalle on viime vuosina nostettu astetta modernimpia vaihtoehtoja aina vegaanisesta sillistä


