Tällainen on Ruskon poliisiampumisessa kuolleen perheenisän rikostausta – uhkaili ravintolassa ampuvansa miehen ja ajoi humalassa auton katolleen

1:00
MTV Uutiset Ruskon ampumispaikalla: Perheen pihapiiriä kiertää eristysnauha

Ruskon Vahdolla poliisioperaatiossa poliisin luotiin kuolleella 49-vuotiaalla miehellä on jonkin verran aiempaa rikostaustaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Poliisoperaatio käynnistyi maalaismaisemassa sijaitsevalla omakotitalolla maanantaina alkuillasta. MTV Uutisten tietojen mukaan kotihälytystehtävän yhteydessä surmansai sai 1971 syntynyt talossa asuva perheenisä, jota poliisi ampui.

Miehellä on aiempaa rikostaustaa kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden tuomion mukaan mies oli lokakuussa 2009 mennyt Laitilassa sijaitsevaan ravintolaan toisen miehen kanssa ja kysellyt erään henkilön perään.

Perheenisä oli ilmoittanut ampuvansa etsimänsä miehen, jos tapaisi tämän.

Tapauksessa kuullun todistajan mukaan perheenisä oli samalla taputtanut taskuaan ja sanonut, että hänellä on ase. Todistajan mukaan tasku näytti siltä, että siellä oli ase.

Välikohtaus ravintolassa oli kantaunut myös miesten etsimän henkilön eli laittoman uhkauksen uhrin korviin.

Perheenisä tuomittiin laittomasta uhkauksesta 50 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tekivät 350 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan uhrille 700 euroa henkisistä kärsimyksistä. Oikeusasiakirjasta ilmenee, että tuomittu itse vetosi muistamattomuuteensa asiassa.

Auto katolleen

Vuonna 2005 perheenisä tuomittiin niin ikään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hän oli ajanut autolla 1,84 promillen humalassa ja menettänyt autonsa hallinnan.

Ulosajossa auto oli kulkeutunut syvän ojan reunaa pitkin useita kymmeniä metrejä, pyörähtyänyt ympäri ja pudonnut ojan pohjalle keula tulosuuntaan päin. 

Mies tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 600 euron sakkoihin.

Poliisi tiedotti maanantaisen kotihälytystehtävän jälkeen, että mies oli kuollut saamiinsa vammoihin sairaalassa. Mies ehti myös ampua poliisimiestä, joka haavoittui, mutta ei hengenvaarallisesti.

Erikoissyyttäjä selvittää poliisitoiminnan lainmukaisuutta ja aseenkäyttöä tilanteessa.

Poliisi puolestaan on ilmoittanut päättävänsä poliisimurhan yritykseen kohdistuvan esitutkinnan, koska rikoksesta epäilty eli poliisin luotiin kuollut perheenisä on kuollut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja