Ruskolla ammutulla poliisilla ei hengenvaaraa – poliisia ampunut mies kuoli saamiinsa vammoihin

0:42
MTV Uutiset Live: Poliisia ammuttu Ruskossa

Varsinais-Suomessa Ruskolla maanantai-iltana ammutulla, sairaalahoitoon viedyllä poliisilla ei ole hengenvaaraa, kertoo keskusrikospoliisi. Poliisia ampunut henkilö kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin illalla sairaalassa.

Tutkinnanjohtajana toimiva rikostarkastaja Aki Lahtinen keskusrikospoliisista kertoo STT:lle, että poliisia ampunut henkilö oli miespuolinen. Lahtinen ei kuitenkaan kerro tarkempia tietoja ampujasta.

Myös ampumatilanteessa haavoittunut poliisi käytti asettaan tapauksen aikana.

Lounais-Suomen poliisi kutsuttiin kotihälytystehtävälle Ruskon Vahdolle maanantaina iltaseitsemän aikaan. Poliisin ja tätä ampuneen miehen haavoittumiseen johtanut aseenkäyttötilanne tapahtui keskusrikospoliisin mukaan kohdekiinteistön oviaukossa.

Keskusrikospoliisin mukaan asiasta ei voida tiedottaa tarkemmin niin kauan, kun poliisin aseenkäyttöä koskeva selvitystyö on kesken. Aseenkäytön selvittämisestä vastaa Länsi-Suomen syyttäjävirasto Tampereella.

Koska poliisia ampunut mies on menehtynyt, murhayrityksenä tutkitun asian esitutkinta päätetään. Keskusrikospoliisi jatkaa kuitenkin tapahtumien selvittämistä.

Paikalla useita partioita ja lääkintähelikopteri

Poliisi eristi maanantaina tapahtumapaikan ja tutkintaa jatkettiin paikan päällä yöhön asti. Tehtävään osallistui useita poliisipartioita.

Lounais-Suomen poliisi ei kommentoinut maanantaina illasta STT:lle sitä, oliko kyseessä suunnitelmallinen ja tarkoituksellinen poliisin ampuminen. Poliisi ei myöskään kommentoinut, millainen kotihälytystehtävä oli kyseessä. Tilanteesta ei aiheutunut poliisin mukaan vaaraa ulkopuolisille.

Turun Sanomien silminnäkijätietojen mukaan paikalla oli nähty poliisin yksiköiden lisäksi myös useita ensihoidon yksiköitä sekä lääkintähelikopteri.

Ilta-Sanomiin yhteydessä ollut, lähistöllä asuva nainen kertoi lehdelle puoli yhdeksän jälkeen illalla, että osa poliisipartioista oli poistunut paikalta. Myös helikopteri oli hänen mukaansa poistunut. Paikalla olevat poliisit olivat raskaasti aseistettuja, mutta tilanne oli rauhallinen.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kommentoi illalla Twitterissä poliisin tviittiä tapahtuneesta. Hän toivotti kaikkea voimaa ja tukea kentälle.

–  Poliisi turvaa meidän kaikkien arkea, kaikkina aikoina. Pahimmissa tilanteissa se voi tarkoittaa oman turvallisuuden vaarantamista, Ohisalo kirjoitti.

Länsi-Suomen poliisilaitoksen komisario, yleisjohtaja Joonas Tikka julkaisi Twitterissä ajatuksiaan päivystysvuorosta viitaten ammuntaan.

– On hetkiä kun ei tee mieli sanoa mitään. Kenellekään, Tikka kirjoitti.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja