MTV Uutiset Ruskon ampumispaikalla: Perheen pihapiiriä kiertää eristysnauha – paikalliset järkyttyneitä perheenisän kohtalosta

1:00
MTV Uutiset Live Ruskon ampumispaikalla: Täällä mies kuoli poliisin luotiin

Varsinais-Suomessa reilun 6 000 asukkaan Ruskon Vahdolla on seurattu järkyttyneinä uutisia miehen kuolemaan johtaneesta poliisioperaatiosta.

Poliisi ampui aseella varustautunutta miestä kotihälytystehtävän yhteydessä omakotitalossa maanantaina illalla noin seitsemän aikaan. Mies kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

MTV Uutisten tietojen mukaan kyseinen omakotitalo on isän, äidin ja ainakin yhden heidän lapsensa koti. 

Talo sijaitseee idyllisessä maalaismaisemassa hiekkatien varrella. MTV Uutisten tiistaina paikalla olleen toimittajan mukaan asuintalon etupuolella oli yksi ikkuna rikki. Vauriot viittaavat mahdollisesti ampumiseen. Kodin pihalla on asuin- ja ulkorakennuksen lisäksi leikkimökki, työkoneita ja runsaasti kasvillisuutta.

Paikalle talon läheisyyteen saapui noin puoli kahden aikaan tiistaina iltapäivällä kaksi poliisiautoa, joista toinen poistui kuitenkin pian saapumisen jälkeen.

Rakennuksia ja pihaa kiertää poliisin eristysnauha.

Perheenisä pidetty mies

MTV Uutisten haastattelemien paikallisten mukaan 1971 syntynyt, omakotitalossa asunut perheenisä oli paikkakunnalla pidetty, avulias, hyväntuulinen ja lempeäksi kuvattu henkilö.

MTV:n haastatteleman henkilön mukaan kylällä on kiertänyt runsaasti huhuja tapahtumien kulusta, mutta varmuutta niiden paikkansapitävyydestä ei toistaiseksi ole.

Talossa asuneen miehen hyvämaineisuus on hänen mukaansa osaltaan hämmentänyt tilannetta entisestään. 

– Kyllä tämä liikuttaa, sanoo toinen MTV:n haastattelema henkilö surua äänessään.

MTV Uutisten tietojen mukaan perheenisä ei ollut niin sanotusti poliisin vanha tuttu. Hänet on kuitenkin tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa laittomasta uhkauksesta ja lisäksi Turun hovioikeudessa on keskeneräisenä rikoasiana törkeä rattijuopumus.

Ainakin kaksi muuta paikalla

Poliisin toiminnan lainmukaisuutta ja aseenkäyttöä selvittävän syyttäjän mukaan talossa oli poliisioperaation aikaan ampujan lisäksi ainakin kaksi muuta siviilihenkilöä, syyttäjän olettaman mukaan perheenjäseniä. 

Paikalle lähti alkujaan kaksi partiota, kun hätäkeskus oli välittänyt tehtävän poliiseille maanantaina illalla. Poliisin luotiin menehtynyt mies oli ampunut myös poliisia, joka haavoittui, mutta ei hengenvaarallisesti.

Tutkintaa johtava syyttäjä ei ole toistaiseksi vahvistanut, kumpi tulen avasi ensin: poliisi vai talon asukas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja