Mainos

Takuuvarmat vinkit taaperon vanhemmille – näin arki helpottuu!

Vilkkaiden taaperoiden kanssa arki voi olla hektistä. Arkea voi kuitenkin helpottaa muutamalla loistavalla vinkillä.

Lapset vaativat jatkuvaa huomiota ja perään katsomista. Tällöin esimerkiksi kotitöiden tekeminen voi toisinaan tuntua suorastaan mahdottomalta.

Parenting.com-sivusto listasi kymmenen nerokasta niksiä, joilla taaperon vanhempien arki helpottuu hetkessä.

1. Nukkumaanmeno

Jos lapsi pyörii unissaan, kannattaa aluslakanan alle asettaa rullalle kääritty pyyhe. Rullattu pyyhe pysäyttää sängyltä tippuvan taaperon.

2. Television katselu

Vähennä lasten television katseluun käyttämää aikaa aloittamalla ohjelmien katselu ohjelman keskeltä – lapsia ei kuitenkaan kiinnosta alkutekstien katselu.

3. Ruoka-aika

Taaperoiden ruokailu voi olla sotkuista puuhaa – kokeile siis tätä: pue lapsen päälle iso t-paita ruokailun ajaksi. Ruokailun jälkeen tahraisen paidan voi heittää suoraan pesukoneeseen.

4. Kävelyllä

Jos lapsi on siinä iässä, ettei häntä jaksa enää kantaa, mutta hän kyllästyy nopeasti kävelemään lyhyitäkin matkoja, kokeile tätä: anna lapsesi kuvitella, että hän työntää vanhempaansa eteenpäin. Lapsella on parhaillaan niin hauskaa, ettei hän edes huomaa kävelevänsä.

5. Ulkona syöminen

Lapselle voi kehittää viihdytystä pahvisista kahvimukeista: tee kahden kahvikupin pohjaan reiät, ja anna lapsesi kuvitella, että ne ovat vakoilijan kiikarit.

6. Siivouspäivä

Lapsen voi ottaa mukaan tekemään kotitöitä antamalla hänellä kostean rätin, jolla pyyhkiä pölyisiä pintoja. Lopputulos ei välttämättä ole kiiltävä, mutta tärkeintä on, että lapsi tuntee olevansa tärkeä ja mukana siivouksessa.

7. Vessanpöntölle harjoittelu

Vessapaperirullien käsittely voi olla lapselle vaikeaa. Hyvä vinkki on pitää vessassa perheen pienimmille omaa rasiaa tai laatikkoa, jossa on valmiiksi vessapaperinpaloja.

8. Ostoksilla

Lapset saattavat kinua kauppareissuilla karkkia tai leluja. Lapselle voisikin antaa tehtäväksi ottaa kuva sellaisista leluista, joita oikeasti toivoisi, ja lisätä ne joulupukin kirjeeseen tai syntymäpäivien toivelistaan.

9. Lelujen huolto

Jos nuken hiukset tai pehmolelujen karvat ovat päässeet takkuiseen kuntoon, ota avuksi hiustenhoitoaine.

10. Lelujen siivous

Läpinäkyvät laatikot ovat loistavia lelujen järjestelyyn, sillä laatikoista näkee helposti, mitä ne sisältävät.

Video: Mitä 4-vuotias ostaisi ruokakaupasta?

9:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.