Mainos

Takana 4,4 miljoonaa testikilometriä – uusi Porsche Cayenne joutui rankkaan rääkkiin

3:40

Suomi, Ruotsi, Espanja, Arabiemiraatit, Etelä-Afrikka, Japani, Kiina, Uusi-Seelanti sekä Yhdysvaltain Alaska ja Kuolemanlaakso. Porschen uusi katumaasturi on kiertänyt maailman ympäri ennen kuin autoa on edes esitelty.

Kolmannen sukupolven Porsche Cayenne esitellään 29. elokuuta Frankfurtin autonäyttelyssä. Valmistajan mukaan auto on mennyt täysin uusiksi, mitä voi olla vaikea uskoa pelkkää ulkoista olemusta tarkastellessa. Uusi Cayenne nimittäin näyttää hyvin pitkälti siltä, miltä vanhakin Cayenne.

Harva kuitenkaan tietää, millaisen rääkkiin autot joutuvat ennen kuin niitä uskalletaan myydä kuluttajille. Porsche on julkaissut videon uuden, sisäisesti koodinimellä E3 tunnetun Cayennen testausprosessista, jonka tarkoituksena on löytää autosta kaikki mahdolliset heikkoudet. 

Auton kaikkien komponenttien ja materiaalien on selviydyttävä ankaristakin olosuhteista. Uutta Cayennea on testattu -45 celsiusasteen kylmyydessä ja yli 50-asteisella aavikolla. Matkaa on taitettu mutkaisilla vuoristoteillä, miljoonakaupunkien keskustoissa, moottoriteillä ja leppoisilla maaseutupätkillä – sekä tietysti saksalaisilla kilparadoilla.

Testiprosessin aikana autoilla on ajettu yhteensä 4,4 miljoonaa kilometriä. Yksi auto on Porschen mukaan ajossa muutaman kuukauden ja sinä aikana sen mittariin tulee jopa 240 000 kilometriä.

Lähde: Porsche

***

3:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.